Arka Gdynia (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 10 maja 2006, 21:49

Dzisiaj Amica Wronki pokonała Górnik Łęczna 6:0 :!: Jest to bardzo dobra wiadomość dla sympatyków Arki, ponieważ zwycięstwo dwoma bramkami nad Polonią w ostatnim meczu ligowym daje pewne utrzymanie zespołowi z Gdyni (zakładam oczywiście, że spada tylko jedna drużyna, a przedostatnia gra w barażach - fuzja Amici i Lecha).

Na chwilę obecną tabela przedstawia się tak:

Kod: Zaznacz cały

13.  Górnik Łęczna               29    22-31   30 pkt.
14.  Górnik Zabrze               29    29-45   29 pkt.
15.  Arka Gdynia                 29    21-32   27 pkt.
W ostatnim meczu (jak wyżej napisałem) Arka podejmuje Polonię Warszawa, natomiast Górnik Łęczna zmierzy się z Górnikiem Zabrze.
W przypadku równej ilości punktów o pozycji w tabeli decydują bezpośrednie pojedynki, a później bramki.
Arka Gdynia - Górnik Zabrze 3:0 i 0:2
Arka Gdynia - Górnik Łęczna 1:1 i 1:1
Rachunek prosty... Zwycięstwo Arki i conajmniej remis Łęcznej sprawia, że Arka wyprzedza Górnik Zabrze. Natomiast zwycięstwo Zabrza, oznacza, że Arka potrzebuje zwycięstwa dwoma bramkami nad, aby być w 100% pewnym wyprzedzenia Łęcznej lepszym bilansem bramkowym.
Oczywiście, może także wystarczyć zwycięstwo jedną bramką. :D

Czyli nie jest tak źle, jak się wydawało (przynajmniej mi). Jestem dziwinie spokojny, że Areczka się utrzyma bez konieczności rozgrywania baraży. :D

P.S
Bilety na mecz z Polonią będą w cenie 10 zł na sektory otwarte (czyt. zegar, tory). :wink:

btw, to co się stało po meczu to jest jakaś paranoja.

Wróć do „Polska”