Jak już pisałam wyżej za nami siedziała grupka kibiców z Holandii, którzy potrafią bawić się na takich imprezach, a łyżwiarstwo szybkie jest u nich bardzo popularne. Nasłuchałam się sporo ich języka i muszę przyznać, że jest tak samo twardy jak niemiecki, zresztą te języki są jakoś spokrewnione. Osobiście nie podoba mi się. Ale grupka ludzi miła, głównie to starsze osoby. W ostatniej parze jechał Polak z Holendrem więc mieliśmy bitwę na głosy
Rozpoczęcie imprezy bardzo efektowne. Doping naszych kibiców na duży plus i tutaj się mile zaskoczyłam
Muszę przyznać, że chyba zaczynamy łapać o co w tym chodzi, a ja mimo, że lubię łyżwiarstwo szybkie to po wczorajszym dniu lubię je jeszcze bardziej
Teraz czekam na IO
Kilka fotek:
Rozpoczęcie

Wypadek na torze - zawodnik Italii padł
Nie, to tylko rozgrzewka Nasza męska drużyna:

Nasz Mistrz Europy

Maskotka Mistrzostw z którą zrobiłam sobie fotkę i przybiłam piątkę , tutaj już się ze mną żegna

A na koniec niezbyt ładny strój naszych sąsiadów

Należy dodać również, że wczoraj padł rekord toru w wyścigu na 3000 metrów kobiet. Szczęśliwą rekordzistką jest Norweżka Range Wiklund, która pokonała dystans w 4:00:54! Co ciekawe poprzedni rekord też należał do niej