Sporty zimowe

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2795
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Sporty zimowe

Post autor: Ilka » 10 sty 2026, 14:45

Wczorajszy dzień ME był bardzo udany pod każdym względem - od organizacji po zawody i wyniki. Jednak kupienie biletów premium było dobrą opcją z dobrymi miejscami. Na minus, że ta trybuna wczorajszego dnia nie była wypełniona, dziś może będzie już lepiej. Jako, że trybuna Premium była bardziej uprzywilejowana to mieliśmy w pakiecie, w cenie wejściówki jakieś przekąski, zupę gulaszowa, napoje zimne, kawa, herbata no i ... grzaniec :mrgreen: Śmiałam się, że jesteśmy takimi trochę gorszymi Vipami.

Jak już pisałam wyżej za nami siedziała grupka kibiców z Holandii, którzy potrafią bawić się na takich imprezach, a łyżwiarstwo szybkie jest u nich bardzo popularne. Nasłuchałam się sporo ich języka i muszę przyznać, że jest tak samo twardy jak niemiecki, zresztą te języki są jakoś spokrewnione. Osobiście nie podoba mi się. Ale grupka ludzi miła, głównie to starsze osoby. W ostatniej parze jechał Polak z Holendrem więc mieliśmy bitwę na głosy :) Oczywiście wygraliśmy my, mimo że na tej trybunie nie było nas jakoś dużo więcej :)

Rozpoczęcie imprezy bardzo efektowne. Doping naszych kibiców na duży plus i tutaj się mile zaskoczyłam :) Zwłaszcza bardzo głośno było gdy jechał nasz Żurek :) 🇵🇱

Muszę przyznać, że chyba zaczynamy łapać o co w tym chodzi, a ja mimo, że lubię łyżwiarstwo szybkie to po wczorajszym dniu lubię je jeszcze bardziej :D Wiadomo, że jeśli chcesz obejrzeć zawody to najlepiej zrobić to w domu przed tv, bo na hali tyle nie zobaczysz, ale za to poczujesz niesamowitą atmosferę i przeżyjesz niezapomniane emocje :) Byłam już na kilku imprezach łyżwiarskich, ale wczorajsze ME były bez wątpienia najlepsze i chyba pod każdym względem. Może za jakiś czas zorganizujemy MS?

Teraz czekam na IO :)

Kilka fotek:

Rozpoczęcie
Obrazek
Obrazek

Wypadek na torze - zawodnik Italii padł ;)

ObrazekNie, to tylko rozgrzewka ;)

Nasza męska drużyna:
Obrazek
Obrazek

Nasz Mistrz Europy 🥇
Obrazek
Obrazek

Maskotka Mistrzostw z którą zrobiłam sobie fotkę i przybiłam piątkę , tutaj już się ze mną żegna ;)
Obrazek

A na koniec niezbyt ładny strój naszych sąsiadów ;)
Obrazek

Należy dodać również, że wczoraj padł rekord toru w wyścigu na 3000 metrów kobiet. Szczęśliwą rekordzistką jest Norweżka Range Wiklund, która pokonała dystans w 4:00:54! Co ciekawe poprzedni rekord też należał do niej :)

Obrazek

Wróć do „Inne sporty”