O futbolu na luzie...

Bombardier90
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

O futbolu na luzie...

Post autor: Bombardier90 » 11 sty 2026, 13:13

Oglądam ostatnio Primera Division i widzę że używają żółtej piłki. Przełączam poźniej na Serie A i piłka jest czerwona. Zupełnie mi się to nie podoba i nie wiem dlaczego decydują się na takie rozwiązanie. Kiedyś żółtej czy czerwonej piłki używało się tylko i wyłącznie na śniegu. Bo biała była słabo widoczna. Teraz odpalam sobie hiszpańskie albo włoskie rozgrywki i te piłki wyglądaja dla mnie tragicznie. Co powoduje żeby grać takim czymś? A co wy o tym sądzicie? Nie uważacie że powinny być rożne warianty białej piłki, a żołtej czy czerwonej zupełnie nie powinno się używać?

Apropo kolorów. Zwróciłem ostatnio uwagę na jedną rzecz. Większość zawodników ma obecnie różnokolorowe buty i bardzo rzadko używa się klasycznych kolorów tzn czarne buty z białymi fragmentami. Obecnie dużo zawodników ma niebieskie, białe, czerwone, pomarańczowe, limonkowe, a jakbyście odpalili sobie mecze z lat 2000-2010 to zdecydowana większość zawodników miała buty klasyczne np czarne adidasy z trzema białymi paskami, albo czarne nike z białą łyżwą. Moim zdaniem te klasyczne buty czyli czarne z białymi fragmentami wyglądają dużo lepiej. Ten miks kolorów dla mnie osobiście wygląda dużo gorzej. Kiedy widzę drużyny z lat 2000-2010 to wydaje mi się że wyglądają dużo lepiej niż te obecne. Jeszcze rozumiem zawodników ofensywnych zaawansowanych technicznie, napastników, ofensywnych pomocników - to pasuje żeby tacy gracze mieli kolorowe buty. Ale obrońcy i bramkarz powinni mieć klasyczne - czarne z białymi fragmentami. Zupełnie nie podoba mi się to co obecnie oglądam na boisku. I dwa kolory dla mnie są zupełnie tragiczne - limonkowy i pomarańczowy. Zupełnie nie wiem dlaczego ludzie decydują się na takie coś. Ostatnio widziałem van Dijka z limonkowych butach - wydaje mi się dobrym zawodnikiem i ogólnie spoko człowiekiem, ale wygląda w tych butach tragicznie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”