Giro d Italia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 11 maja 2006, 20:56

snake pisze:No co jest panowie?
Wszystcy zapomnieli o Giro?
:witam:
snake pisze:Szkoda ze w ostatnich latach jak byl w dobrej formie nie pojechal w zadnym Giro...albo pojechal?
Mi się wydaje że nigdy nie pojechał, on w zawodowej karierze miał jeden cel - wygrać TdF. To głównie dzięki niemu ten wyścig jest tak znany i ma taką rangę. Słyszałem też że coś na Lance'a piszą niedobrego we francuskich gazach ale nie wiem o co biega :(
snake pisze:Liderem klas. gener. jest Serhij Honczar.
Ja z dzisiejszego etapu cieszę się że wygrało CSC (Basso przegonił Savoldelliego w klasyfikaci generalnej :D ) i mimo wszystko że J. Voght (nie wiem jak się pisze) z CSC nie został liderem, bo duńska drużyna musiałaby chronić lidera i gonić ucieczki a przecież najważniejszy jest końcowy sukces Basso. Myślałem że CSC wygra z większą przewagą bo i na to się na początku zanosiło, a tu prawie T-Mobile ich przegonili. Niespodzianką in '-' była dla mnie duża strata Discoboys, myślałem że lepiej pojadą ale z tego powodu na pewno nie będę płakał :D

W weekend mają być jakieś góry, pewnie nie te największe ale emocje powinny trochę być wieksze :D

Wróć do „Inne sporty”