Widzew Łódź (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Widzew Łódź (zbiorczy)

Post autor: Precel » 16 sty 2026, 21:48

Ja bym brał tego Wiśniewskiego i nie bawił się w alternatywy z północy, bo to już będzie poplątanie z przekombinowaniem, jeśli już muszą wzmacniać środek obrony, to Wiśniewski.

Plusami dzisiejszego sparingu jest to, że Therkildsena, Hanouska, Żyry i Czyża to długo w pierwszym składzie nie zobaczymy. Chociaż można było to wiedzieć bez rozgrywania tego meczu :D Ale co Bukari chodzi, widać że przewyższa resztę o parę poziomów. Bukari bramka i asysta, ale na żaden sparing się już nie nabiorę po tym 7:1 z Jagą przed sezonem. Cały czas niepokoi mnie Fornalczyk, choć nie będzie szkoda aż taka wielka jakby się go pozbyli. Teraz to 1,5 mln to drobniaki.

Za Isaaca z Cordoby widziałem, że klauzula będzie uruchamiana w kwocie 1 mln €. Pytanie czy warto.

Mignęło mi gdzieś jeszcze, że świeży nabytek Widzewa Emil Kornvig zdobył bramkę w meczu sparingowym Slavia - Brann. Gra jeszcze w Brann bo jest umowa, że przychodzi do Łodzi po meczu Brann - Midtyjlland w LE.

Jezus Maria, jak oni by spadli to przecież to byłby kolejny upadek, bo pewnie Dobrzycki by się zawinął.

Wróć do „Polska”