:: Największy skandal w historii calcio
:: Koniec ery triady, narodziny nowego Juventusu
Nie było mnie chwile a tu prosze. Coś o czym sie mówiło od rana stało sie fakte. Teraz faktem musi się stać czysty proces. I winni muszą być skazani. Od tygodnia Calcio umiera przez "mądrych" ludzi związanych z Juventusem. Afera jest już naprawde obnażając Juve ale nie tylko. Decyzja działaczy Stare Damy jest równoznaczna z przyznaniem sie do winny. Bo jeszcze 7 dni temu nie mieli zamieru odchodzić bo są nie winni. To kolejny po EPOkowej sprawe skandal który obnaża walke o scudetto Włoska piłke i cały sport. W tym momencie Moggi i działacze Juve spisali na straty scudetto i inne ostatnie sukcesy. Jak bym był fanem Juve chyba bym się kupił 9 mm i po zabijał - na szczęscie nie jestem. Przez 37 kolejek ligowych trwała walka o scudetto. A teraz sie okazuje że Juve scudetto przegrało w pierwszej kolejce ubiegłego sezonu. Współczuje tym piłkarza, bo nie jeden z nich grał dla klubu kibiców bo jego klub to jego pasja. A przez takich kretynów w tym momecie rywalizajca sportowa traci najmiejszy sens. Skandal zaczyna wchodzić w serie B a to już jest całkowicie obnażający sprawa. W latach 80 Milan i Lazio zapłaciły degradacją. Teraz sąd może zdecydować podobnie. Bo poprostu będzie musiał. Jak prawie 20 lat temu podją taka decyzje. Bo prawo jest równe dla wszystkich. Milan przegrał w najbardzie frajerski sposób finał LM, dwa sezonu pod rząd był drugi w tak skorumpowanej lidze, Inter od tyle lat tylko wącha scudetto, Romie zazwyczaj czegos brakuje itd - Ale w tym momencie nawet kibice Vicenza czy Pescara mogą powiedzieć że kibicują Wielki klubą. Bo Juventus jest na dnie. Dla wielu zniknie z mapy piłkarskiej. Miałem to napisać jakisz czas temu ale wielu 12 latków pisało o skandalu - ploty ! bo jakaś strona Juve podważała to co napisała Agnieszka. Teraz nawet nie macie honoru napisać "przepraszam" - nie w moim kierunku ale w kierunku Agnieszki czy całego serwisu bo przez takich buraków poziom tego potralu spadł jak poziom Calcio [jeszcze nie do takich niźin ale] Mam odromna nadzieje że winni zostana skazani, bo dla śmieci nie ma miejsce w "Religi" - dla Włochów Calcio to religia. Ale jak widać są też judasze... Z "Wielkiego Juventusu" w tym momencie została tylko nazwa wielka - J u v e n t u s - 8 liter ale szybko nie będzie sie kojażyła z innymi 8 literami s c u d e t t o - a ono szacunku nie daje ....
Dobrze powiedziane Chłopaczek złośliwy rak - ten skandal kładzie cień na wszystko co dobre w serie A. Jeśli Włosi nie zadziałaja to znaczy że im to pasuje. Przez lata wszystko uchodziło płazem co nie którzych. Ale się zabrało. Teraz Włocha na rece będzie patrzył cały swiat. Od sposobu i wyniku leczenie tego "raka" zależą MŚ , organizacja mistrzostw europy, piłka na najwyższym poziomie, nowe gwaizdy poprostu siła Calcio. Hiszpańska czy Anglieska prasa już wydała wyrok. Nawet się śmieją z Włochów. Pomyśleć że my mamy problem z tym że stadionów nie budują czy licencji ktoś nie dostanie ... ehh aż sie nie chce pisać. W tym momencie 38 kolejke [jak sie odbędzie] powinna odbyć sie z minutą ciszy ['] choć nawet "90 minut ciszy" to mało ...
:: Moggi wywierał presję na Lippim
Lippi ? nie spodziawałem się - Gea - to firma menedzerska syna Luciano, Alessandro - z tej 'stajni" wychodzi naprawde spora liczba piłkarzy - nie tylko z serie A - a wiadomo że każdy reprezentant kraju jest wart wiecej ... A sama sytuacja z Miccolim i jego transferem do Lazio pokazuje że cos jest na rzeczy. Idz albo kadra będzie dla Ciebie zamknieta.....
: Piłkarze Juventusu zamieszani w czarnego totka
Tego nie skomentuje bo dużo na ten temat napisałem wyżej. Piłkarze innych klubów grali przez 37 kolejek a wynik i tak był ustalony ... - teraz wychodzi że nawet koledzy z boiska ehh ... żenada
Piłka Nożna - dla jednych zawód - dla drugich pasja ...