GÓRNIK ZABRZE-Legia Warszawa
0-1
no coz,temat widze niezyje,a wiec postanowilem lekko go odkurzyc-szczegolnie ze jest ciekawy:)
Legia zdobyla mistrzostwo na Śląsku..pierwszy raz na stadionie \G/ pomijając sam fakt ze,odczuwam w tym momencie lekki niesmak i cos w rodzaju..profanacji;)musze przyznac ze to mistrzostwo Legii sie nalezalo..naturalnie nie ze wzgledow estetyczno-sportowych,bo gdyby przyjac takie kryterium juz od dobrych 20 lat nie powinno sie wogole przyznawac MP,ale ze wzgledu na wyjatkowe "Warszawskie cwaniactwo"...nie tyle w tym sezonie Legia byla silna,bo nie byla,lecz wyjatkowo skutecznie wykorzystala niemoc Wisly..stalo sie to akurat na naszej,uświetnionej wielkimi,niezapomnianymi sukcesami ziemi-co powinno byc dodatkowo cenne w oczach Legionistow...gratulacje,oczywiscie wciaz zycze wam jak najgorzej;P lecz uznaje pilkarska wyzszosc...
co do trybun-wielki szacunek dla kibicow Legii za spiew I liga dla Gornika i za wlaczenie sie w "nigdy nie spadnie..",uprzejmosci na tym sie skonczyly(i nic w tym dziwnego)ale pokazuje to,ze mimo olbrzymich animozji miedzy nami-pewien rodzaj SZACUNKU miedzy prawdziwymi firmami musi byc...mam nadzieje ze spotkamy sie za rok,po raz kolejny w takiej liczbie(z obu stron),i w nastroju,mam nadzieje nieco mniej wesolym dla was...
i w tym momencie,pewna dygresja od meczu-co z naszym Gornikiem?dokad idzie pilka w Polsce,jesli takie firmy jak Ruch,Widzew czy ŁKS musza jezdzic do Polkowic a na mecze w niektorych "pierwszoligowych osrodkach" przychodzi przez caly sezon tyle ludzi ile na dwa ostatnie mecze \G/ u siebie?i jak to jest ze pieniadze znajduja sie w "miastach"w ktorych zainteresowanie pilka jest zerowe(Wronki-choc to melodia przeszlosci),ludzi mieszka tyle ile miesci sie na krytej przy Roosvelta(Grodzisk)lub pojecie o kibicowaniu jest tak spaczone ze hanbi klub nawet gdy tradycja zobowiazuje(Krakow)...?
zakoncze cytatem z naszego transparentu przy okazji meczu z (L)....
"wiara czyni cuda..pokonuje przeciwnosci......
nie ma takiej mozliwosci by nie bylo nas w przyszlosci!!!"
ja wierze..my wierzymy...cale 20 tys na trybunach i pozostali-ktorych serce jest trójkolorowe...