Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: futbolowa » 30 sty 2026, 11:11

Keres pisze:
30 sty 2026, 9:03
FB i Instagram mam, ale nie używam przez apki, a przeglądarkę, co jest bardziej "czasochłonne", a zatem i zniechęcające.
Też tak zrobiłam z FB (i z Linkedinem) – pomaga w niescrollowaniu bez sensu. IG niestety muszę mieć pod ręką, bo ogarniam treści i swoje, i klientów, a nie wszystko da się zrobić z poziomu komputera. No i FB chętnie całkowicie bym się pozbyła, ale że ogarniam reklamy na Mecie, niestety muszę mieć tam konto :/
DDK pisze:
30 sty 2026, 9:27
ja IG zainstalowałem kilka tyfodni temu, żeby się trochę nauczyć tam, bo będę potrzebował wejść tam w marketing.
Jakbyś potrzebował jakiejś podpowiedzi czy wsparcia – dawaj znać.
dias pisze:
30 sty 2026, 9:53
Jest wręcz przeciwnie. Globalnie to wygląda tak, że konkretne grupy wiekowe (głównie mlodzi) odchodzą od Facebooka na rzecz instagrama i tik toka, ale generalnie coraz więcej osób jest w zasięgu social mediów i coraz więcej z nich korzysta.
Trochę tak, ale jednocześnie mamy trend wracania do rozrywek analogowych. Coraz więcej ludzi deklaruje chęć ograniczania social mediów, pojawiają się wyzwania zachęcające do aktywności poza social mediami, dużo by pomogły też odgórne ograniczenia dla osób poniżej 16 r.ż. w tym temacie.
cloner pisze:
30 sty 2026, 10:05
ja widziałem kilka filmików i stwierdziłem że nigdy w życiu takiej głupoty jeszcze nie obejrzałem
TikTok ze wszystkich platform ma najlepszy algorytm dostosowany pod użytkownika (co jest okej dla dorosłego, świadomego użytkownika, ale niesamowicie zgubne dla dzieciaków, dlatego tutaj zdecydowanie powinny być ograniczenia). Ja się od niego odbijałam kilka razy, zanim nabrałam przekonania. Ale po prostu trzeba przebrnąć przez te pierwsze durne propozycje treści, samodzielnie coś wyszukać – i wtedy korzysta się z niego najlepiej. U mnie aktualnie na tapecie jest nauka serbskiego i nauka wideo i fotografii produktowej – i wyświetlają mi się praktycznie tylko takie treści. I to naprawdę świetnie dopracowane, przygotowane przez specjalistów w danych tematach.

A jak czasem TikTok podsuwa jakiś trend, tańczące małolaty czy inne głupoty – zaznaczam, że mnie to nie interesuje, i więcej nie wyskakują.

Co nie zmienia faktu, że nie polecam korzystania z niego, jeśli nie potrzebujecie.

Wróć do „Hyde Park”