Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 maja 2006, 15:01

Martinho pisze:Cytat:
ponoc Buffon i Iaquinta na 100% nie będa brani do kadry na Mundial!!

Duza strata dla Wloch ale podobno Beckenbauer cos mowi o wycofaniu Wloch z imprezy...

Duza ja wiem moze tylko strata Buffona jest duzym osłabieniem ale jest mlody Amelia doswidczony Peruzzi czy Abbiati ktory dobrze sobie radził w Juve.
Co prawda zaden nie daje takiej gwarancji w bramce co Gigi ale zastapic jego moga.
Jezeli chodzi o Iaquinte to sa od niego lepsi wiec tu nie ma tak duzej straty.

Cantamessa: Nie ma żadnych podstaw do stawiania zarzutów Milanowi
Adriano Galliani zwołał konferencję prasową, podczas której w towarzystwie pracującego na rzecz Milanu prawnika Leandro Cantamessy odpowiedział na ostatnie informacje, mówiące, iż także Milan znajduje się pod lupą prokuratorów.

Galliani: ”Chciałbym, to mój główny zamiar, uspokoić kibiców. Jest nam przykro, że zostaliśmy w to wszystko wmieszani, nawet jeśli w marginalnym, czy wręcz żadnym stopniu. Przykro tym bardziej, iż niczego nie zrobiliśmy. Jesteśmy uczciwi, pokazujemy to na każdym kroku. Przykro nam z powodu kibiców, ja sam zaliczam się do tego grona. Zaburzono wczoraj mój spokój, jestem dziś naprawdę wściekły. Przekażę w tym miejscu głos doradczy zarządu, prawnikowi Leandro Cantamessie.”

Cantamessa: ”Od wielu lat zajmuję się prawem sportowym. Mogę tylko powiedzieć, że zarzuty postawione Milanowi przez Prokuraturę z Neapolu są wzięte z księżyca. Milan w tej sprawie występuje tylko w jednej roli – ofiary. Nie do zaakceptowania są próby zmienienia tego stanu rzeczy. Uważam, że w tak delikatnej sprawie, jak ta, należy opierać się tylko i wyłącznie o fakty. Nie trzeba być prawnikiem, by móc sobie wyobrazić co by się działo w przeciwnym wypadku.”

Galliani: ”Nie odzywam się, gdyż tak mi zalecił Cantamessa, w przeciwnym wypadku zostałbym oceniony jako pierwszy kibic (org - capo tifoso). To oczywiste, że czuję się pokrzywdzony, jednak Cantamessa powiedział mi, bym nie mówił tego na głos. Pozostawiam ocenie wszystkich, kto w tej sprawie jest winnym, a kto ofiarą. Zobaczymy, czy ktokolwiek wskaże nas jako winnych(…) Jest mi bardzo przykro, że La Repubblica opublikowała moje zdjęcie obok innych oskarżonych.”

Cantamessa: ”Biorąc pod uwagę fakty, przy zachowaniu dobrej wiary i rozsądku, wreszcie dokonując spokojnej analizy, można dojść tylko do jednej konkluzji: nie ma żadnych podstaw do oskarżania Milanu(…) Jeśli ktoś przyznaje scudetto Interowi i releguje Milan mamy do czynienia z nieuważną lekturą faktów, czy wręcz jej brakiem.”

zrodło acmilan.pl

Forza Milan

Wróć do „Wracając Do Meritum”