Autora rzadko oglądam w Internecie, ale uznałem, że książkę przeczytam. Trochę można się dowiedzieć, ale jako osoba, która tymi tematami trochę się interesuje, miałem niedosyt. Zbyt duża część książki nie była dla mnie nowa, a w tematach lepiej mi znanych znajdowałem drobne błędy merytoryczne. Dla kogoś o innych zainteresowaniach może to być lepsza pozycja. Jest przystępna językowo, więc próg wejścia nie jest ustawiony wysoko.
6/10

Nigdy się jakoś szczególnie nie interesowałem show-biznesem, więc moja wiedza na ten temat nie jest największa. Być może z tego względu ta dobrze napisana książka o historii amerykańskiego kina, Oscarów i wydarzeń wokół nich sprawiła mi tyle przyjemności. Co chwilę odkrywałem coś nowego, bardzo sprawna narracja, trafny dobór tematów.
9/10

Bardziej reportaż niż książka popularnonaukowa na temat gruźlicy, o której w Europie nie myśli się już tak jak kiedyś. Dawniej główna przyczyna śmierci wśród ludności, nieco mitologizowana, dziś nadal zbiera ogromne żniwo, ale w innych częściach świata. Bardzo uświadamiająca, w jakiej bańce żyjemy.
7/10