Boromir pisze: ↑10 lut 2026, 21:36Spoiler:jest jakieś wytłumaczenie czemu oni nagle wszyscy wybudzili się w tym samym czasie? Hank, ta blondyna żona Hanka, ta murzynka asystentka żony co jest nadzorczynią krypty 33, ta przywódczyni co napadła na kryptę 33 na początku, ten naukowiec co z niego tylko głowa została, oni wszyscy żyli w czasach przed wojną, nawet się okazuje, że ta żonka z córką też już wybudzone i to nawet z tipem dla ghoula. Czemu nagle po 200 latach a nie np 100 lat wcześniej?
No i drugie pytanie jakim cudem ta córka jest w komorze z żoną skoro widzimy ją z ojcem w momencie kiedy spadły bomby?
Spoiler:
Nadzorcy z Krypty 31 to Bads Buddies, wybudzani byli co 30 lat. Najpierw Betty, później Hank i na końcu jego kochanka. Dlaczego w takiej kolejności? Hank pewnie chciał mieć obudzoną kochankę jak żona z krypty się zestarzeje, a Betty przed nim to przypadek. Naukowiec to Enklawa. Dlaczego teraz? Imo to może być związane z zamieszaniem wokół New Vegas i Dr. House z gry. Upadek NCR, osłabiony Legion i uśpiony lider robotów. Idealny czas na przejęcie tych terenów i dalsze prowadzenie jego badań skoro infrastruktura Housa się zwolniła. Nie wiem tylko nic o twórczyni zimnej fuzji, no clues.
Córka z żoną to wielka niewiadoma. Oni mogli nie być wybudzeni teraz, ta kartka mogła być zostawiona lata temu (patrz: fabuła Fallouta 4). Co do przeżycia córki, to też mnie nurtuje i to jedna z niewielu rzeczy, które mi się nie spodobały. Ale te wybuchy były dosyć daleko i kto wie czy nie byli wtedy blisko innej placówki Vault Tec. Córka miała miejsce i ją przetransportowali, a on musiał zostać, bo został skazany.
Córka z żoną to wielka niewiadoma. Oni mogli nie być wybudzeni teraz, ta kartka mogła być zostawiona lata temu (patrz: fabuła Fallouta 4). Co do przeżycia córki, to też mnie nurtuje i to jedna z niewielu rzeczy, które mi się nie spodobały. Ale te wybuchy były dosyć daleko i kto wie czy nie byli wtedy blisko innej placówki Vault Tec. Córka miała miejsce i ją przetransportowali, a on musiał zostać, bo został skazany.