Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: BartekTS » 14 maja 2006, 11:03

*_Zaza_* pisze:Bartek co do kar FIGC to chyba najblizsze dni to za mało. Nie beda w stanie tym bardzie że proces trwa. A oni nie wydadza wyroku wcześniej. Chyba że tylko "nakreśla" ewentualne scenariusze....

To to napewno bo to tydzien czy 2 tygodnie nie pomogą.. to jest proces na skale swiatową pies wie kto jest jeszcze w to zamieszany.

Na sports.it można już znalesc nowe rozmowy Moggiego... ja niestety tak Perfekt, Włoskiego nie umiem i rozumiem 3 po 3 ale na stronie pewnie szybko sie pojawią nowe rewelacje....

A tu taki prezent... Lazio rozmaiwa z Bergamo i Pairrieto o meczach z Chievo, Bologną i Parmą.

Bergamo: ...Lotito szukał mnie, chciał wiedzieć, rozmawiał z Carraro, i myślę, że w piątek, na prośbę o uwagę w jego przypadku, bo wiesz, że on jest jednym z ze sztandarowych właścicieli, pro Carraro, pro Galliani, ale Carraro powiedział ci coś i on nic tobie nie powiedział?... spróbuj zrozumieć Gigi, on chce po prostu wiedzieć czy Carraro powiedział ci coś, wziąć pod uwagę rozważenie pozycji Lazio i jego własnej, ponieważ on bardzo dużo robi...

Telefoniczna rozmowa między Mazzinim i Lotito.

Lotito: Więc on rozmawiał z nim?... To pozytywna rzecz, więc to znaczy, że on jest lojalny wobec mnie...
(...)
Lotito: ...ale on zrobił to szczególnie czy ogólnie?...nawet przyszłej, nie tylko tej jednej
Mazzini: nie nie...on mnie to potwierdził, nie tylko...ale to jest pilna sprawa
Lotito: Musisz kontynuować pracę dla obu i jasno z nimi rozmawiać, zacznij, zaczynaj, musimy widzieć i zacząć mówić zrozumiałeś? Aby to stworzyć, ustalić, zrozumiałeś?

Drugim meczem jest wygrany przez Lazio przeciwko Parmie 2:0, 27 lutego 2005, który był sędziowany przez Messinę. W tym przypadku Carraro miał bezpośrednio zainteresować się tym meczem i Mazzini zatelefonował do Lotito.

Mazzini: ...Musimy uniknąć spadku na wszelkie możliwe sposoby, eh?...
Lotito: ...aoh, w niedzielę mam eh Parmę? To jest ważne
Mazzini: aresztuja cię, aresztują cię
Lotito: ...Aho? dlaczego mieliby?...
Mazzini: ehh! Pytają o ciebie ludzie z Parmy...pytają faceci z Parmy!...

Trzeci mecz Lazio przeciwko Bolognii (2:1). Widocznie wybór Tagliavento jako sędziego został z góry ustalony przez Carraro, Bergamo, Pairetto, Mazziniego i Lotito.

Lotito: ...problem teraz jest z Bologną... słuchaj mnie...zauważ, że Bologna jest ważna, wiesz, dlaczego albo czemu Gazzoni mi to zrobił... wiesz co on mi powiedział...w niedzielę, obok mnie? Złożę oświadczenie... powiedziałem mu ok...zrób oświadczenie... Mazzini: Składaj oświadczenie... my bierzemy punkty.

Rozmowy te są bardzo chaotyczne i często wydaję się, że zdania są wyrwane z kontekstu. Czy na tej podstawie prokuratura może przedstawić konkretne zarzuty Lazio?

z sslazio.pl

Lazio te 3 mecze wygrało wiec prawdopodobieństwo ustawienia tych spotkan moim zdaniem jest duże...

Wróć do „Wracając Do Meritum”