Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1015

Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post autor: PietroBosman » 15 lut 2026, 10:08

TS borys IFC pisze:
15 lut 2026, 8:39
Z góry zaznaczam, że uważam że Kalulu nie powinien wylecieć, ale tak swoją drogą po co wyciągał tę rękę? Chyba nie po to, żeby pomóc Bastoniemu. A piłkarze, nie zdziwię się, jesli mają już w nawyku, ze widząc wyciągniętą łapę się wykładają. Poza tym nawet drobny ruch może jakoś cię wytrącić z rytmu gdy jesteś w pełnym biegu. Powtarzam, wolałbym wygrać 11 na 11 i uważam że kartka niesłuszna, ale on z pewnością miał zamiar przeszkodzić Bastoniemu, być może w ostatniej chwili się zreflektował albo chciał to zrobić po cwaniacku i przelicytował. Po prostu dziwne zachowanie dla mnie i się zastanawiam. Być może obaj zareagowali pod wpływem chwili, Kalulu że wyciągnął łape, a Bastoni, że się wywalił, przecież on w tych mikrosekundach nie skalkulował jakiegoś aktorstwa, to był pewnie automat.
Tylko, że mamy niekonsekwencję sędziego. Tutaj kartka a Boga przed polem karnym podobnie pacniety i bez reakcji. Do tego masz ostre wejście Hakana w Locatelli i też sędzia zapatrzony w swoje buty.
Jasne, piłkarze to oszuści i cwaniacy. Szczególnie w tej lidze. Dlatego od sędziego oczekuje się wyczulenia na takie sytuacje i bezstronne sędziowanie. Szczerze?Jak zobaczyłem kto sędziuje i kto jest na VAR to myślałem, że panowie to udźwigną.

Wróć do „Włochy”