O pozycje bocznego obroncy walcza rowniez Rzasa Wasilewski i Gancarzyk. Z tej trojki odrzucil bym tylko Wasilewskiego ktory gra w kratke (forma)... Natomiast Rzasa mimo iz krytykowany jest to przemawia za nim doswiadczenie. Natomiast Gancarczyk to jest nasze objawienie. Wzialbym go na mundial poniewaz jest to silny obronca ktory nie bez powodu jest wyrozniajacym sie defensorem w lidze ukrainskiej.
Co do ataku to dzisiaj wg mnie zapadnie decyzja kto pojedzier jako 4 napastnik. Wg mnie pewni sa Zurawski, Frankowski i Rasiak a o pozycje 4 napastnika rywalizowal bedzie Sosin z Saganem. Jezeli Sagan dzisiaj zachwyci to wygryzie Sosina... Moim zdaniem Saganowski powinien jechc na mundial z wiadomych wzgledow
Zupelnie nie rozumie powolamia Piotra Gizy na dzisiejszy mecz. To samo z Scherfchenem. Wg mnie ani jeden ani drugi na mundial nie pojedzie... Giza mial byc szykowany jako dubler Szymka, ale predzej takowym bedzie Mila niz on. A Scherfchen to chyba powolany zostal zeby nasi pilkarze mieli dodatkowego czlowieka do gry
Wg mnie dzisiaj takim skladem wybiegniemy na boisko :
Boruc - Zewlakow, Bosacki, Wasilewski, Gancarczyk - Jelen, Mila, Giza, Kosowski - Saganowski, Frankowski
Dzisiaj ten mecz musimy wygrac bo limit cienkiej gry wyczerpalismy w meczu z Litwa