kto awansuje z drugiej Bundesligi... ?

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 14 maja 2006, 23:41

Gomez pisze:2.Alemania Aachen - ja bym sie tego nie spodziewal...
A ja powiem szczerze, że się spodziewałem. Tzn. bardzo chciałem, aby awansowali. Od kilku sezonów byli w czołówce 2. Bundesligi, ale brakowało coś szczęścia. Rok temu reprezentowali Niemcy na arenie międzynarodowej (PUEFA) i nie wypadli wcale źle. Przeszli grupe, a potem odpadli z AZ Alkmaar (bodajże). Mają całkiem dobrych młodych piłkarzy, a jeden z nich świetnie wprowadził się w Bundeslidze, w Bayerze Leverkusen (mowa tutaj oczywiście o Rolfesie). Poza tym czuje lekki sentyment do tej druzyny, sam nie wiem dlaczego. :wink:
P.S
Pisze się Alemannia.

Natomiast po raz kolejny nie awansował Greuther Furth. :lol: Znowu byli bardzo blisko, ale i tym razem się nie udało. Oczywiście nie byli tak blisko jak dwa, czy trzy sezony temu, kiedy to nie awansowali jedynie przez gorszy bilans bramkowy. Ciągle czegoś brakuje temu zespołowi.

VfL Bochum - powiem szczerze, że mnie trochę zaskoczyli. Spadli z 1. Bundesligi i mieli słaby początek obecnego sezonu, co nie wróżyło najlepiej. Jednak się podniesli i zdecydowanie wraz z Aachen dominowali na zapleczu 1. ligi. :wink:

Energie Cottbus - ta drużyna także mnie zaskoczyła. Przez dłuższy czas oscylowali w granicach 5-7 miejsca, ale mieli dobrą końcówkę i zapewnili sobie awans. :D Uważam jednak, że nic wielkiego nie zdziałają i spadną. Choć wszystko możliwe. :wink:

Wróć do „Niemcy”