Giro d Italia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 15 maja 2006, 18:20

czeher pisze:dzisiaj w glownej roli powinni wystapic sprinterzy chociaz moga byc zmeczeni po ostatnich pagrokach wiec moze jakas ucieczka harcownikow dojedzie do celu
No etap był nawet ciekawy z to za sprawą hopek znajdujących przed metą. Co jakiś czas atakowali ci którzy lepiej czuli się na tych małych górkach i tym samym chcieli zmęczyć sprinterów. McEwan w pewnym momencie został daleko za czołówką ale dalszy zjazd z tych górek i wypłaszczenie trasy spowodowało że Australijczyk dogonił czołówkę i o mało co nie wygrał etapu. Ostatecznie uplasował się na czwartym miejscu a przed nim znaleźli się Pollack, Bettini i triumfujący na dzisiejszym 9 etapie Litwin Tomas Vaitkus.
czeher pisze:a tak przy okazji czy moze ktos wystawil swoj team w komkursie
http://cyclingnews.pl/
Ja dowiedziałem się o konkursie kilka godzin po zamknięciu podawania składów :cry: ale tez wystawiłbym Basso :D
Szkoda że z trzech startujących Polaków, tylko jeden spisuje się dobrze. No nic, będe trzymał kciuki, moze pomoże
Jak mówią eksperci-komentatorzy Baranowski ma się nam pokazać w trzecim tygodniu w górach. Mam nadzieję że się nie mylą.

Jutro 10 etap z Termoli - Peschici o długości 187 km.

Kolejny pofałdowany etap. Największe podjazdy ulokowane są w środkowej części trasy. Na 10 km do mety prowadzi długi zjazd, który może decydować o tym kto wygra ten etap. Największe szanse mają tutaj wszechstronni kolarze, możemy skreślić sprinterów.

Obrazek

A już coraz bliżej Tour de France, który jak mówili komentatorzy jest reklamowany w taki oto sposób:

Obrazek

Jedna ręka to Basso, inna Ullricha a pozostałe... :?: :think: Ee i tak wygra Basso :D

Wróć do „Inne sporty”