Bandytyzm na stadionach i poza nimi

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Berik » 15 maja 2006, 18:44

piwus pisze:Na Wiśle jest 5 tys. Na Wiśle jest nowoczesny monitoring. Po sprawie "noża w Baggio" Wisła wydała kupę kasy na bezpieczeństwo i do tej pory była liderem. Teraz jej się "przyspało", jak to pisza w lokalnej prasie, ale moim zdaniem nawet jeśli ochrona byłaby lepiej zorganizowana, to nie byliby w stanie nic zrobić. A jakby weszła policja na stadion, to skończyłoby się o wiele gorzej.
No wiesz ale rok temu bylo to samo. Czekali przed koncem meczu za linia boiska. Mozna bylo to utemperowac. Prawda jest taka, ze Ci goscie co tam wbiegli to nie wiem czy to sa ci wspaniali kibice. Nikt by sie nie obrazil gdybym tamtym wszystkim(no wszystkim to niemozliwe raczej), a przynajmniej polowie dano by zakazy wstepu na stadion.
piwus pisze:Nie wiem jak chcecie rozwiązac taki problem na forum...
Po to jest forum..do dyskusji. To samo moge powiedziec o rasizmie na stadionach czy mercato nerrazurich na , ktore nie mamy wplywu
piwus pisze:nie można mówić, że problemem są kibice, bo jakby sprawcą incydentu był nie-kibic, to znalazłby się szybciej za kratkami?
Z reguly chuligani dzialaja w grupach czy wrecz masach i ciezko takie cos powstrzymac. Czepiam sie, ale masz racje.
Ogolem to kluby tez powinny przemowic do rozsadku. Raczej to nic nie da, ale paru moze poslucha. Grupa prawdziwych kibicow Legii juz zbiiera kase, zeby oddac za zniszczone sklepy. Tylko tych "prawdziwych" kibicow jest za malo :?
Baszczynski(popraw mnie piwus jesli sie myle) chyba takie cos powiedzial: "lepiej by bylo gdyby Arka spadla, bo za rok w Gdyni czeka nas rewanz od kibicow, bedziemy sie bac podrozy do Gdyni" jakos tak to lecialo....takimi tekstami mozna nawet podjudzic chuliganow....

Wróć do „Polska”