Niestety, Amerykanie sporo przekombinowali w historii, jak na przykład postawienie na Saddama. Natomiast jak mocno jest przemyślana ta operacja, to pewnie dowiemy się nie wcześniej niż za kilka miesięcy. Ja wstrzymuję się od wyroków w jakimkolwiek kierunku, ale generalnie jestem zadowolony, że tępiony jest reżim. Są dowody na wzbogacenie uranu, są tysiące dowodów na szeroko rozwinięty i prężnie działający przemysł rakietowy oraz dronowy oraz na to, że nie zawahają się przed ich użyciem nawet na terytoria krajów nie będących agresorami. Tu można sobie porównać i zadać pytanie - czy Ukraina atakowała Białoruś, mimo, że Rosja dokonywała stamtąd ataków?Przema pisze: ↑03 mar 2026, 9:35Niestety w tą historię trzeba się wgłębić, bo nic się nie dzieje bez przyczyny. Był okres w którym Iran mi dobre stosunki z Izraelem, była współpraca gospodarcza a w samym Iranie żyło sporo Żydów (polecam książek Ajatollah śmie wątpić)
Po obaleniu szacha wszystko legło w gruzach i Izrael nie był tego bezpośrednia przyczyna. Amerykanie niosą teraz swoje brzemię. Zresztą kto im zabroni. Szkoda tylko że cała operacja nie jest jednak tak przemyślana jak się na początku wydawało. Ludzi oczywiście szkoda ale też warto pamiętać czyje drony spadały na Ukrainę.