Amatorskie bieganie, spacery, obuwie sportowe

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2062
Kibicuję: Manchester United

Amatorskie bieganie, spacery, obuwie sportowe

Post autor: Mr.Chris » 06 mar 2026, 12:08

venomik pisze:
06 mar 2026, 11:35
A wlasciwie jaka jest argumentacja za tym, że opaska nie jest zegarkiem?
Granice powoli się zacierają. To co ma teraz smartwatch, to już dawno nie jest tradycyjny zegarek, a to co ma obecna opaska, bardziej przypomina pierwsze smartwatche. Tak, że imo nie ma się co tu czepiać poprawności nazewnictwa, bo przeznaczenie i funkcje tych przedmiotów co chwila ewoluują.
Ilka pisze:
06 mar 2026, 11:14
A w ogóle nie wiem o co burza z tym chodzeniem biegać z aplikacją czy zegarkami?
Cloner po prostu musi ponarzekać :D jako osoba, która nie biega i z tego co wiem też nie chodzi rekreacyjnie, po prostu nie wie jaką takie liczby dają motywację i porównanie. Dziwi mnie to jednak, bo jako były lekkoatleta powinien znać wartość liczb. @cloner, nigdy nie miałeś tak, że cisnąłeś, żeby mieć wynik o te 2s lepszy na jakimś dystansie? Albo żeby zrobić lepsze wyniki niż kolega? To samo jest tutaj. Ja bez licznika dystansu bym na przykład wyszedł przebiec dwa rozdziały w audiobooku, ale dzięki temu, że widzę ile przebiegłem, to dobijam do okrągłej liczby - w efekcie przebiegnę nie 4.6km, ale 5km. Tak samo pod koniec miesiąca, mam 143km spacerów, ale chcę dobić do 150km, więc wybieram trasę mającą 7km, zamiast pierwotnej 5km.

Wróć do „Inne sporty”