Sigi, Avatary- pokaż swoje prace

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: meecik_mks » 15 maja 2006, 21:47

dzieciol31 pisze:meecik_mks napisał:
a co to za nowa zasadA ?

zaraz zaraz...po co te nerwy..i krytyka..ja nie chcialem krytykowac...tylko pomoc.. nie napisalem ze mi sie niepodoba i juz...tylko ze mi sie niepodoba..i zrob tak moze bedzie lepiej... a ty od razu najezdzasz na moja prace...wiem ze jestes w te klocki lepszy ode mnie.. ale jak napiszesz ze jest zle, to daj jakies wskazowki jak to zmienic bo chyba o to chodzi?! To z tlem w barwach klubu to byla moja sygestia... a nie jakas zasada... i z tekstem tez.. mysle ze nie bylo w tym zadnej zlosliwosci... Za to w twojej ocenie bylo jej az nad.. Tlo mi sie nie podoba napis slabiutki..itp a dlaczego? jakies wskazowki... krytykowac jest latwo slabzych od siebie... ale jakbys napisal ze napis jest slaby i np daj tak i tak to bym teraz slowa nie pisnal... istne frajerstwo...

Napewno nie chciałem cie urazić, bo nie o to tu chodzi, ale po prostu zwrócilem uwage, czy to jakas nowa zasada z tymi kolorami...

No to jedziem:

Tekst - Obydwa 2 teksty nie prezentują nie najlepiej, ten z prawej nie potrzebnie rozmazany i po prostu jakoś mi nie pasuje... Spróbuj zrobic jakies 2 kółka pod nim, jakiś mniejszy tekscik nie do przeczytania wrzuc pod głowny text i bedzie git... kombinuj wiecej... Ten z lewej jest nie potrzebny, usun go...

Herb - Nie pasuje tam , usun go, bo tylko psuje wygląd tego siga... ;)

Render - Dobrze wycięty, ale slabo zrobiony, spróbuj coś takiego:

1 warstwa - Guassian Blur (3)
2 warstwa - nic
3 warstwa - Guassian Blur (3) (Overlay) i usun kolory
4 warstwa - color (Ta warstwa nie musi byc, mozesz ja dodac, ale nie musisz...)

Tło - Po pierwsze kolory nie prezentują sie najlepiej... Lepiej jakbyś zrobił na początek gradient (powiedzmy granatowo - biały...) Na to wrzucił kilka pasków, do tego jakies prostokąty, kółka i to wszystko na soft light - 20 % powiedzmy... potem jeszcze kilka kółek (a własciwie tylko ich obrysów, i to też ustaw na soft light, jakies 20 %) Potem jakiś gradient czarno biały i na overlay (50% opacity, albo mniej...) Do tego jeszcze możesz pobawić sie Color Balance, czy Curves...

Na koniec odchacz (nacis na te oko, obok wqarstwy) warstwy renderu i złacz reszte warstw, skopiuj to wszystko, ustaw skopiowana warstwe na overlay i usun kolory.... Potem znowu zaznacz render, dodaj ramke i gotowe :) Prosze...

:) Pozdrawiam !

Wróć do „Hyde Park”