Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Bobohawk » 15 maja 2006, 23:30

Łukasz[ACM] pisze:Zależy gdzie spadniecie. Powrót będzie bardzo ciężki bo 3\4 drużyny odejdzie nie licze już strat w kasie a piłkarze do was pchać się nie będą. Myśle że podróż do 1 ligi w celu nawiązania walki o mistrzostwo kraju potrwa jakieś 5 lat minimum. Oczywiście to moje zdanie przy założeniu że sąd uzna was winnymi.
Zgadzam się, że to zależy głównie od tego, jak nisko nas zdegradują. Myślę, że gdyby była to Serie B wtedy być może jacyś pojedynczy piłkarze by zostali z wiarą, na szybki powrót i wtedy też z transferami nie byłoby większych kłopotów. Jeżeli będzie to C1 wtedy pozostanie nam liczyć na młodzież, a wiadomo, że w Juve talentów nie brakuje. Jednak uważam, że ta degradacja w pewnym sensie będzie miała swoje dobre strony. W klubie wreszcie będzie "czysto" i gdy już powrócimy do Serie A i zdobądziemy Scudetto nikt nie zarzuci nam, że było kupione. Prawdopodobnie zmieni się również polityka transferowa. Mam nadzieję, że wreszcie zacznie się stawiać na młodzież, bo tego Juve od dawna brakowało. Świeżości. Ja jestem dobrej myśli i wierzę w szybki powrót o ile nas zdegradują, bo cuda się zdarzają. Wierzę również w to, że degradacja może także coś zmienić na lepsze w tym klubie.

Wróć do „Wracając Do Meritum”