Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 15 maja 2006, 23:58

Corinthians pisze:Podolski, który zawodził w wBundeslidze? Nawet nie wyróżniał się zbytnio na tle słabych kolegów z Koeln.
Końcówkę sezonu Poldi miał bardzo dobrą, co może być dobrym prognostykiem przed zbliżającym się mundialem.
btw, narzekasz na napastników powołanych przez Klinsmanna, ale moim zdaniem Jurgen nie miał za bardzo z czego wybierać. Lepszych naprawdę trudno znaleźć. Pewne kontrowersje może budzić jedynie obecność Hanke.
Bo kto jeszcze mógł być brany pod uwagę? Brdaric, Auer... i chyba wszystko.
Gomez pisze:HUTH, Nowotny - za nich Worns i Friedrich...
Też tak sądzę. Manuel Friedrich i Chrostian Woerns są lepsi od drewnianego Hutha i Nowotnego, który owszem miał swoje "chwile", ale do życiowej formy bardzo mu daleko.
Gomez pisze:co do Odonkora to faktycznie zero techniki, zero pomyslu...Kuranyi bylby duzo bardziej wartosciowy...
Dziwne stwierdzenie... Odonkor to pomocnik (skrzydłowy), a Kuranyi to typowy napastnik, snajper. Więc ciężko tutaj porównać, kto będzie bardziej wartościowy, potrzebny dla reprezentacji.
Ja się w sumie nie dziwie, że nie jedzie Kevin. Jego głowna zaleta to gra głową, ale i tak nie dorównuje w tym elemencie Miro Klose, także jak dla mnie decyzja słuszna.

Ja bym dał może jeszcze szanse znakomicie spisującemu się w tym sezonie Alexandrowi Maierowi z Eintrachtu Frankfurt. Chłopak odwalał niesamowitą robotę w tym zespole. Wiadomo, że od przyszłego sezonu będzie graczem Bayeru Leverkusen... Mógłby jechać zamiast Hitzlspergera.

Wróć do „Niemcy”