Jedynie Frankowskiego zabralbym kosztem Gorawskiego ale nad tym sie nie bede rozpisywal.
Dudek - mlody juz nie jest, ostatni rok spedzony na lawce Liverpoolu. Nie porownojmy tej kandydatury do Kosowskiego czy Mili bo Dudek to bramkarz, specyficzna pozycja na ktora Janas mial nadmiar bogactwa. Wolal zabrac trzech mlodszych i to chwale bo beda zbierali doswiadczenie. Poza tym mnie bardzo zdenerwowala informacja ze Dudek juz jakis czas temu rezerwowal sobie pokoj w osrodku, w ktorym nasza kadra bedzie sie do imprezy przygotowywac. Za duzo pewnosci siebie panie Jurku!!! Poza tym to jeden ze starych kadrowiczow ktorzy na pewno chcieliby rzadzic tym zespolem (wraz z Bakiem, Klosem, Rzasa) a w tej sytuacji zadnych kolek wzajemnej adracji nie bedzie i bardzo dobrze.
Rzasa, Klos - tego drugiego nie zabralbym tylko za sama reklame z Gozdzikowa
Kosowskiego sam bym odstawil gdyby bylo kogo na jego miejsce powolac, niestety nie ma i dlatego pojedzie, poza tym i tak bedzie zmiennikiem dla Krzynowka.
Podobnie z Mila, wiem mogl za niego jechac Burkhart ale Mila jest chyba bardziej uniwersalny, poza tym na pewno mniej rozrywkowy
Rasiak, hmmm, tego to naprawde ciezko rozgryzc, ale bramki jakies tam strzela, ulubiencem Janasa jest wiec pozostaje liczyc ze bedzie strzelal na MS.
Taka generalnie roznica miedzy zawodnikami z pola ktorzy siedza w klubach a Dudkiem ze dla tych pierwszych trudniej znalezc nastepcow, a dla Dudka mamy ich pod dostatkiem i to wcale nie gorszych.
Ogolnie sie ciesze z takiego a nie innego skladu, mam nadzieje ze ten zespol odwdzieczy sie trenerowi i wroca z MS po rozegraniu wiecej niz tylko 3 meczow grupowych.