Ależ ja nie mówię, że jest słaby. Ale akurat w tej chwili pozycja bramkarza jest jedną z najsilniej obsadzonych i chcę żeby bronił najlepszy. Mówisz parę błędów. Jasne, ale te kilka błędów kosztowało Westervelda i Dudka miejsce w bramce Liverpoolu, Bartheza i Howarda w MU, itd. Błędy są rzeczą normalną ale jeśli Boruc popełnił ich kilka w krótkim czasie, kiedy przechodził kryzys(w lidze i w reprze) to znaczy, że jego forma wówczas nie była dobra. Jeśli będzie grał tak jak w meczu z Anglią i uniknie "parad" jak w meczu z USA to ja nie widzę innego wyjścia jak pozycji pierwszego bramkarza dla niego.Martinho pisze:Zrobil chlopak pare bledow i juz mowicie ze jest slaby... Bramkarze czesto popelniaja bledy nawet ci najwieksi jak van der Saar, Valdes czy kiedys Barthez. pomylic sie kazdy moze... Dudek w okresie swojej dobrej gry rowniez popelnil jakis blad raz na jakis czas...
Bo po wczorajszej gali zyskał miano pupilka Janasa, o ile będzie 1 bramkarzem oczywiście. Już się podniosła nagonka na Janasa ze strony kibiców, innych trenerów. Teraz jeśli Boruc coś przefrajerzy będą od razu głosy "jakby Dudek bronił to by..." itd. Tak jak Engel wrócił w niesławie i kilku jego ulubionych piłkarzy razem z nim, którzy do kadry już nie wrócili bo byli utożsamiani z porażką w Korei. Oczywiście wcale Boruc nie musi stać się taką ofiarą systemu, bo on akurat coś sobą prezentuje. Ale w wypadku klęski, wydaje mi się, że razem z Janasem, który by wówczas stracił posadę, odpadli tacy piłkarze jak np. Rasiak.Martinho pisze:Niby czemu Question
Co Do fabiańskiego to był żart. Chyba nikt poważnie nie myśli, że mógłby zostać nr 1.
Źle nie gra i mamy taki deficyt solidnych stoperów, że też wziąłbym go na MŚ. Ale uważam, że Kłos niedużo ale jednak ciut lepiej się prezentował ostatnio i w przeciwieństwie do Bąka czasem coś cabanem strzeli ze stałego fragmentu.Martinho pisze:Jak ma sie caly czas bawic i byc w takiej formie to czemu nie Question Przeciez on nie gra zle obejrzyjcie sobie mecze reprezentacji w ktorych gral. Nasz najlepszy srodkowy obronca wg mnie. Moze porazajaco dobrze nie gra ale wiadomo jaka jest u nas posucha na dobrych obroncow...
Właśnie mój problem polega na tym, że widziałem. Oglądaliśmy te same mecze? Przykład? Ostatni mecz z REZERWOWYM składem Litwinów. Grał jak dziecko we mgle. Skoczny - zgoda, silny - niech będzie, dobrze gra głową-też prawda, ale mu czegoś brakuje, jakiejś orientacji, spokoju. Nie wymagam od obrońcy żeby był artystą, ale jak patrzyłem na to co on robi to jak dla mnie on nie nadaje się ani na defensywnego pomocnika ani na stopera. Przynajmniej nie w reprezentacji.Martinho pisze:Czemu Question Bo na Onecie tak pisza w komentarzach Question Widziales jego mecz jakis kiedy geral na obronie Question Przeciez takiego zawodnika nam trzeba. Wysoki, silny, calkiem skoczny...Dobrze gra glowa... Slabo to on gra na pozycji pomocnika.
BTW fajny avatar z Berserka
pozdro