Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 16 maja 2006, 18:09

Oczywiście, jak Zaza i Łukasz słusznie zauważyliście, czasy się zmieniły i kiedyś kasa się tak bardzo nie liczyła. Ale jeśli mówimy o opinii, to kasa nie liczy się już tak bardzo, bo to zależy od wielu czynników. Każdy będzie myślał to, co będzie chciał myśleć- czyt. dla fanów Interu czy Milanu, już zawsze będziemy 'brudni' i tu sam również wspomniałeś Łukasz:
Łukasz[ACM] pisze:Sam wiesz jakcy są teraz kibice, zrobią wszystko aby oczernić drugą strone i naprawde nie łudź się że szybko się o tym zapomni

Nie łudzę się, że się szybko zapomni, bo się nie zapomni... Plama pozostanie na zawsze, ale nie każdy będzie chciał patrzeć w przeszłość. To nie znaczy, że Juve nie można 'oczyścić'. Zaczyna się nowa era, przyjdą nowi ludzie, którzy mam nadzieję zrobią wszystko, by naprawić to, co się stało. Dlatego nazywanie ich w przyszłości oszustami, byłoby krzywdzące IMHO (jeśli będą czyści oczywiście). Podobnie po raz kolejny przytoczę przykład Milanu- teraz nie można nazwać Was sprzedawczykami ;) a że Silvio bardzo Wam pomógł?? Nie wątpie, ale nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość (mówie o Juve :P ) :) Ja staram się patrzeć z optymizmem i nadzieją, bo inaczej w tym przypadku nie potrafię, zawsze wierzyłem w Juve i będę wierzył nadal.

Oczywiście w przypadku degradacji, powrót potrwa, ale trzeba być cierpliwym. Najważniejsze, 'strategiczne' umowy tracą ważność, ale to nie znaczy, że nie podpiszemy nowych... (na pewno mniej wartościowych). Po spadku do Serie B, Juve już 'cofać się' nie będzie. Będzie tylko lepiej. Nawet jak odejdzie część składu, to Juve i tak będzie bardzo silną ekipą jak na Serie B. To wielka firma i wcale nie powiedziane, że zostanie z niczym, że wszyscy się od nas odwrócą, bo przez dziesiątki lat wyrabialiśmy sobie markę na całym świecie i to można wykorzystać ;) Jeśli klubem pokierują odpowiedni ludzie, to kto wie jak się to wszystko potoczy, może nie będzie tak źle ;) Jeszcze raz podkreślam, że to moja, optymistyczna wersja, ale uważam, że nawet bardzo prawdopodobna ;) Oczywiście zależy do której ligi nas zdegradują, ale myślę, że jeśli już, to tylko do Serie B.

No i mam jeszcze pytanie do bardziej obeznanych w tych wszystkich zasadach prawnych itd... Czy po ewentualnej degradacji, klub zostaje wykluczony z CI?? Bo teoretycznie z Serie B można zdobyć Puchar Włoch, a potem zagrać w Pucharze UEFA :> Wiem, że się trochę zagalopowałem i do tego jeszcze długa i mało prawdopodobna droga, ale pytam z czystej ciekawości. Nie orientuje się ktoś przypadkiem jak to jest ?? :>

Wróć do „Wracając Do Meritum”