Obejrzałem sobie drugi sezon One Piece i powiem szczerze, serial trzyma cały czas dobry poziom.
Można czepiać się czasami warstwy technicznej (np. olbrzymy czy ludzka forma Choppera) ale ogólnie podoba mi się, że jest zachowana ta groteskowość postaci zwłaszcza z Baroque Works którzy są mocno specyficzni. Seria stara się dość wiernie też przekładać wydarzenia z mangi/anime i mimo, że skraca wątki, to robi to umiejętnie a serialowa historia przechodzi dynamicznie.
Na pewno jest to najlepsza adaptacja dotychczas anime/mangi na live action i jestem ciekaw dalszych sezonów, zwłaszcza tego, jak ma być ta serializacja ostatecznie zakończona, bo nie wierzę by zekranizowano całą serię anime. Tu nawet nie napoczęto arcu Alabasty a było nie było aktorzy dorastają a postacie w serii anime/mangi tak niezbyt - tu czas biegnie inaczej i na pewno serializacja będzie przyśpieszona i niby Eichiro Oda - autor One Piece wie w którym momencie seria się zamknie i pytanie czy zbiegnie się to z zakończeniem mangi. Bo tajemniczy One Piece nie wiadomo czym tak naprawdę jest i pytanie czy serial przedstawi inną tego interpretacje niż manga/anime.