Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1328

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: dias » 21 mar 2026, 16:28

Precel pisze:
21 mar 2026, 14:55
Trochę mnie nie było, ale chyba ominąłem moment w którym Urban nagle z uwielbianego i szanowanego przez środowisko i ogólne community stał się betonem? Nie to, że jakoś go uwielbiam ja i uważam, że to niesłuszne, ale niedawno był chwalony za remisy z Holandią, teraz był okres bez meczów i jest hejtowany. Ja rozumiem, że może chodzić o powołania np. Drągowskiego, Wiśniewskiego, Bereszyńskiego, Slisza (gdzie Taras?!), Grosika, Piątka - ciężko to obronić czysto sportowo. Na razie te powołania na baraże wyglądają jak powołania za nazwisko. W miejsce Piątka spokojnie brałbym Czubaka, Nowaka też można było tam zmieścić. Z drugiej zaś strony Slisz za Urbana w tym środku pola nie jest taki zły. Tak offtopowo - z Albanii ma przyjechać 3 koła kibiców.
To jest proste jak szuranie krzesłem. Wszystko sprowadza się do tego, czy trener powołuje ulubionego piłkarza. Ktoś się lubuje w Ekstraklasie i widzi co weekend Nowaka i z automatu uważa, że gosc powinien być w kadrze, bo dostarcza liczby. Przecież ten sztab ślepy nie jest i to widzi, tylko, że:
👉🏻Nowak dostarcza liczby w GKSie Katowice. z całym szacunkiem, to nie jest Jagiellonia czy Lech.
👉🏻Chłop jest po trzydziestce i trudno o nim mówić, jako rozwiązaniu na przyszłość.
👉🏻Skoro nie o przyszłości, no to może rozmawiajmy o tu i teraz. To za kogo miałby zagrać w pierwszym składzie?
👉🏻Gość nigdy w tej grupie nie funkcjonował, a atmosfera w kadrze, która widuje się rzadko, jest ważna, choćbyśmy nie wiem jakie czary odprawiali.
👉🏻Część kibiców zwyczajnie odbiera selekcjonerowi prawo do decydowania o tym kim chce grać i osiągać wyniki. "Mają grać najlepsi!"? No nie. Mają grać Ci, którzy pasują do koncepcji, systemu gry, wypełniają polecenia i którzy rozumieją się z trenerem i kolegami na boisku. Tylko tyle i aż tyle.
👉🏻GKS, w którym idzie mu świetnie, choć miewa mecze, w których nie istnieje, gra inaczej niż kadra.

Tak więc serio nie dziwi mnie to ani trochę.

Wróć do „Polska”