Maxi Oyedele rozegrał dzisiaj 62 minuty w wygranym przez Strasbourg meczu z Nantes. Jest to pierwsza wygrana Strasbourga od lutego.
Maxi był jednym z najlepszych na boisku (7.5), wg Sofascore jedynie bramkarz uzyskał ocenę wyższą od niego (7.6).
Celność podań 87% (41/47), w tym na połowie przeciwnika 76% (16/21) i długie piłki 60% (3/5).
Miał 2 przechwyty, 1 odbiór, wygrał 7/4 pojedynków, 1/2 powietrzne. Faulował 3 razy, miał 1 udany wślizg, na 2 próby. Dostał żółtą kartkę.
O meczu Marsylii z Lille nie chce mi się za dużo pisać jak zobaczyłem wynik, to był mecz o podium, myślę że Lille Marsylie z trzeciego miejsca zrzuci, ewentualnie Lyon. Ale zaczyna mnie ta Marsylia coraz mocniej wkurzać, tak się dać zdominować Lille które grało z Aston Villą w czwartek w LE. Mam już dość Balerdiego, to jakie on bramki na tacy podaje rywalom ostatnio męczy mnie okropnie, Haraldsson za faul na Greenwoodzie powinien wylecieć, jedyny powód do uśmiechu jako Milanisty to występ Giroud, dał radę Oli wczoraj, miło to widzieć.