Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 17 maja 2006, 14:25

No wiesz MLSoccer, wydaje mi się, że taki wyjazd np. dla Fabiańskiego będzie ważnym przeżyciem, trochę się otrze z kadrą, zasmakuje, co to znaczy najwyższa piłka.Jest on naszą nadzieją na przyszłość, dlatego już teraz niech pojedzie i zbiera doświadczenie, które na pewno zaowocuje.Co innego, jak mamy 4 napastników, a jeden jedzie się ograć, ale tutaj jest mowa o 3 bramkarzu, a więc o pozycji, która zazwyczaj tylko jedzie na Mundial, ale nie gra ani minuty.Więc raczej nie będzie nikomu miejsca zajmował, a Dudek niestety nie grał cały rok, czy z własnej winy czy nie, ale niestety tutaj rozumiem Janasa, że go nie wziął, chociaż szkoda mi go :/.

Tylko zastanawiam się co robi Mila i Kosowski ? Skoro kryteria są jasne - nie grasz , nie jedziesz - a oni to co robią ? A właściwie czego nie robią ? Mila najwierniejszy fan swojego zespołu, jest wśród kibiców na każdym meczu.Kosowski po wyjeździe z Krakowa nie miał praktycznie nigdy pewnego miejsca na długo w składzie, gra mało.O gloryfikowaniu Rasiaka przez Janasa nie ma co mówić... :/ Giza i Gancarczyk dla mnie niespodzianki.Wolałbym zabrać niesfornego Burego, który może być playmarkerem w kadrze na ME 2008, więc niech już teraz wchodzi w kadrę.Albo chociażby i Iwański.Gancarczyk po zagraniu 142 minut a kadrze przeciw Litwie i Owcom, jest zawodnikiem na Mundialu.Nie chciałem Rząsy, ale ździwiło mnie też to powołanie :).Ale zresztą Paweł wie co robi, bo pracuje z nimi, więc wierzę, że wybrał dobrze.Nie potrzebne kółka wzajemnej adoracji jak przed MŚ 2002, wspólna sielanka i zabawy.Brożek zaskoczenie, widać był pewniakiem, skoro nie grał w ostatnich meczach.Damy radę.

Wróć do „Polska”