Spędziłem na Bawarii dość dużo czasu żeby wiedzieć jak stosunek do tego klubu mają lokalsi i czemu głównie kibicują drużynie z którą aktualnie Bayern gra.1234 pisze: ↑04 kwie 2026, 23:02No nie, zupełnie nie. Mylisz chyba brak sympatii do jakiegoś klubu do opinii, że liga z daną marką jest ciekawsza, pełniejsza. Ja na przykład (i myślę że tysiące kibiców w Polsce) wolę chodzić na Pogoń ale przeciwko Legii czy Wiśle, niż przeciwko Termalice. Myślę że to normalne, nie ma w tym nic złego. Piłka to nie tylko sportowa sytuacja tu i teraz, ale i cała otoczka.
W Niemczech brak Schalke czy HSV w elicie jest pewnym zauważalnym deficytem, to ogromne marki, ludzie mimo braku sympatii obiektywnie chcą tych klubów w Bundeslidze. Po takim Wolfsburgu to nikt by nie płakał, klub na który 99% Niemców ma wyjebane.
To jest o tyle ciekawa sytuacja że mój ojciec jeździł tam do pracy zanim się urodziłem i pewnie w wieku 5 lat miałem większą kolekcję koszulek piłkarkach i gadżetów (Bayernu) niż teraz wszystkich innych klubów razem wziętych. Jednak wiele lat później spędzanie czasu na Bawarii i rozmowa z ludźmi spodowala ze z rozrzewnieniem patrzę na pamiątki z lat 90 które wylądowały na śmietniku, ale jednak Bayernowi życzę nadal jak najgorzej (podobna sytuacja jak z Legią w Polsce).
Boże jak Lewy do Juve. Dortmund super, Barca tez. Bayern rozumiem ale liga włoska i to jeszce Juventus? Oby alvaro z kolegami przetrenowali triathlon na Ance. To już niżej upaść się nie da.