Książki - recenzje

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2193
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Książki - recenzje

Post autor: futbolowa » 06 kwie 2026, 8:29

karollo89 pisze:
05 kwie 2026, 13:27
;)
Ej no weź, autorzy też tak pozują, hahah :D
karollo89 pisze:
05 kwie 2026, 13:27
A tak poważnie, moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłem zdjęcia, dotyczyła bardzo ładnych ilustracji. Widzę, że trochę książek masz już na koncie, czy idzie za tym sukces komercyjny i za te wszystkie tytuły sprezentowałaś sobie samochód klasy premium?
Z książek – nie ma szans. Znam osobiście autorów z dużo większym dorobkiem – i Wy też te nazwiska kojarzycie – i niewielu z nich utrzymuje się z samej sprzedaży książek. U nas najwięcej zarabiają dystrybutorzy/pośrednicy. Autorzy niekiedy nawet nie mają %% od sprzedaży, a jedynie zapłatę z góry.

Ja najwięcej zarobiłam i zarabiam na swoich Dziennikach Wieloletnich (to takie notatniki z pytaniami na 5 lat) – na nich moi wydawcy zarobili ponad milion, a ja mam z tego tantiemy.
Drugie w kolejności są e-booki edukacyjne, które wydaję sama (szczególnie odkąd mamy na e-bookach VAT 5% zamiast 23) – tutaj mały % zabiera mi bramka płatności, ale reszta jest dla mnie.
PietroBosman pisze:
05 kwie 2026, 16:57
Zapisuję sobie tytuł -jako prezent dla chrzesniaczki będzie jak znalazł.
Miło, dzięki wielkie!

Co do ocen – skala jest nieduża, więc dobrze to wygląda :D Ale miałam kiedyś jedną „1” od typa, który rzekomo jest Andrzejem Pilipiukiem i pisał mi privy w chamskim tonie XD

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”