Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1044

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post autor: Przema » 06 kwie 2026, 19:53

Mam wrażenie ze już ten mecz widziałem i to więcej niż raz w tym sezonie, a może nawet i rundzie. Dodajmy do tego, ze to klasyczny mecz z Legia jak sprzed 10 lat. Totalne zesransko od mniej więcej 15 minuty i oczekiwanie na najniższy wymiar kary.
Nie ma tu kogo za co pochwalić. Nie wiem jakie papiery ma Greenwood na trenera, ale wystawianie go do gry to jest jawny sabotaż. Jak już udało się wejść z piłka na polowe Legii to potem i tak rozgrywaliśmy przez Cojocaru bo w środku nikt nie pokazywał się do piłki. Ściągnięcie w przerwie Angielskiego nie miało większego sensu dopóki za jego plecami człapał Anglik.
Szkoda strzępić ryja, a patrząc na terminarz powinno zrobić się gorąco. Mnie akurat to cale szczecińskie piekiełko z persem na czele przestało jakoś mocno ziebic i czuje sie wyprany z emocji myśląc o ewentualnym spadku, ale uważam ze to jak najbardziej realny scenariusz - terminarz nie jest lekki i jakieś rozsądne nadzieje na punkty widzę w starciu z Płockiem. Może Cracovia. Zobaczymy o co na koniec będzie grac Zagłębie i GKS, ale co by nie było tu nas brakuje jakości. Nie ma żadnych schematów, ani pomysłów. Nie rozumiem tu wielu rzeczy i przestałem Wierzyc w decyzje trenera. Wejście mial dobre, ale im dalej tym gorzej, a limit szczęścia wyczerpany seria zwycięstw na początku rundy.

Jeszcze chętnie ustosunkuje się do tego co napisał szanowny kolega @karollo89, bo jakoś przeoczyłem ten post.

Mukariu tu moj ulubieniec i twarz aktualnej Pogoni. Ta twarz jest bezradna, bez wyrazu, bez umiejętności, pełna przypadku. Chłop jest słabiutki, moze i czasem się wyróżnia się na tle kolegów, ale niestety to bardziej wynika ze słabości otoczenia niż jego poziomu. Obstawiam, ze w tej lidze są maks 2 kluby, w których mógłby zaliczyć tyle minut co u nas. te kluby to Niecieczą i Arka. W normalnych okolicznościach zostałby szybko pogoniony i nikt by nie pamiętał, ze taki ananas tu biegał. Niestety realia są takie, ze na nim pewnie będziemy budować skład - tragedia.

Szalai jak najbardziej ok. Szkoda, ze przyszedł o kilka miesięcy za późno i nadalej za kilka tygodni go już tu nie będzie.

Pozo to mile zaskoczenie. Mam w pamięci jego występ w Niecieczy na początku sezonu gdzie pokazywał to co wiosna przed kontuzja. Szkoda ze potem przepadł, bo brakowało takiego grajka. nie rozumiem tez czemu po wejściu z Korona w kolejnym meczu usiadł na ławce.

Ali to jest piłkarz mem. Powtórzę się, ze AH wyciąga takich outsiderów jak Mukairu, Ndiaye czy juwara żeby dać im szanse i potem się szczycić jak to wypali. Problem w tym, ze to nie ma prawa wypalić. Ali to jest piłkarz na max dolne rejony 1 ligi albo i niżej.

Agger to taki dyskretny piłkarz, z niczego nie da się go zapamiętać, ale tu za krotko żeby oceniać.

Acosta. niby tez krotko, ale już widać, ze to nie jest to czego my potrzebujemy w środku pola. Nawiasem pisząc nie uważam by taki Kurzawa się gorzej prezentował.

Greenwood to już dawno powinien zostać pożegnany razem z Juwara. Umiejętności ma, ale mu się nie chce. Wystawianie go to proszenie się o problemy i granie w 10.

Ndiaye to jest to samo co Ali. Nie ta liga.

Bieganski za mało grał, ale na ławkę mógłby zostać.
Molnar przyszedł na atak choć to skrzydłowy. Więcej zamieszania było na tt w dyskusji pomiędzy AH a Gambalem z KSC niż wynikało to z jego gry.
Angielski to przeciętniak.
Cuic to typowy jugol co się przewinie przez ta ligę i za rok nikt nie będzie o nim pamiętać.
Juwara - wszystko zostało powiedziane, tymczasem wrócił do treningów z 1 zespołem.
Mendy - fajnie wyglądają filmiki z nim na tt, ale co z tego skoro na boisku nie dojeżdża. To mial być ten słynny statement po którym ściągnęliśmy Angielskiego, Cuica i Acosta. Super transfer.

Wyglada to wszystko złe, bo gramy 3 poziomy gorzej niż dotychczas. Niewypałów transferowych jest za dużo, a do tego doszlo zamieszanie z Grosickim, które nikomu nie pomogło.
Pora powiedzieć prawdę w oczy, ze AH ma kasę, ale o budowaniu drużyny do spółki z Keslerem to nie ma zielonego pojęcia. nasciagali szrotu za niemałe pieniądze, gramy jak szrot i taka tez mamy pozycje w tabeli.

Wróć do „Polska”