Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6282
Kibicuję: 4rsenal

Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 14 kwie 2026, 15:39

piotrcies pisze:
14 kwie 2026, 15:27
Iraola po sezonie odchodzi z Bornemouth. Jakiś duży klub go wyciągnie?
No myślę że nie odchodzi z obecnego klubu po to żeby trafić do słabszego :P Mam wrażenie że Xabi wyląduje w Liverpoolu, zaś Iraola i Glasner trafią do United/Chelsea. Prześledziłem niedawno karierę Glasenra i wychodzi na to że gość zamienia w złoto wszystko czego się dotknie, zazdro dla tego kto się skusi. Z drugiej ligi do wicemistrzostwa z Linz, wyprowadzenie Wolfsburga do LM (najlepszy wynik punktowy w historii klubu), wygrana LE, a potem 1/8 LM z Eintrachtem, wygrana w FA Cup oraz Tarczę z Crystal Palace (kto wie czy jeszcze nie dorzuci europejskiego...). No moim zdaniem to jest jedno z najmocniejszych CV w Europie.

Natomiast w kwestii Iraoli to oczywiście nie chcę mu umniejszać bo robi z Wisienkami wyniki ponad stan (przy regularnym osłabianiu zespołu), ale takich gości którzy mimo niesprzyjających warunków potrafili robić regularny środek tabeli to już było multum, z Moyesem i Dychem na czele (a Hiszpan poza tym "osiągnięciem" chyba nic wielkiego jeszcze w CV nie ma, w przeciwieństwie do Glasnera), a potem w dużym klubie z ciężką szatnią i naciskiem na o wiele bardziej regularne punktowanie nagle okazywało się że nie ten ten rozmiar kapelusza.

Xabi do Liverpoolu co będzie piękną historią, Glasner do United i z nim u steru wracacie do stołu, zaś Iraola do Chelsea i za pół roku zwolnienie. Róbcie screeny :P

Wróć do „Anglia”