Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2804
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: Ilka » 14 kwie 2026, 17:58

@HMK
Nie mamy wyjścia. Musimy zaatakować. Atletico będzie pewnie na początku murować i bronić wyniku, bo mają czego. Tak jak piszesz Wy macie lepszy wynik, ale moim zdaniem cięższego rywala. Tyle, że ten cięższy rywal będzie grał w piłkę, a nasz łatwiejszy się bronił (no chyba że Simeone nas zaskoczy). Wszyscy dobrze wiemy jak często wygląda taka gra: walenie głową w mur, mecz życia bramkarza, słupki, poprzeczki itp. I tego właśnie się obawiam. Ale jak już Barcy uda się przebić ten mur to później Atletico będzie musiało się trochę odmurować i zacząć grać. Bo jedna bramka przewagi przy poczuciu krwi przez Barcę to przewaga żadna ... Po tej bramce dopiero zrobi się meczycho na miarę tego pierwszego i wygra/awansuje ten kto popełni mniej błędów w obronie.
Patrząc na obronę Barcy to ja nie wiem czego się spodziewać ..oby tylko nie odwalili czegoś znów spektakularnego typu czerwona kartka! A jest Araujo więc wszystkiego można się spodziewać ...

Jako kibic - optymista wierzę w awans FCB, ale będą to męczarnie i stres dla nas. Chyba litr melisy sobie zaparze ;)

Co do Realu to tak jak piszesz zależy co się wylosuje. Na SB był wielki mecz i aż chciało się jeszcze oglądać. Real jest nieobliczalny, a z takimi rywalami jak City czy BM potrafi robić wyniki. Jak dla mnie niech wygra lepszy choć wiadomo, będę za kolejnym FCB mimo, że ich też nie lubię ;) Liczę na dobry mecz.

Oczywiście zagrałam na awans Barcy i Realu i na ich zwycięstwa ;)

Wróć do „Puchary Europejskie”