ja nie napisalem ze on absolutnie sie nie nadaje,tylko ze mam co do tego watpliwosci!jesli tak sadzisz to zapraszam do polemiki,ale musialbys sie najpierw odniesc do tego co napisalem wyzej-Szymek czasem po prostu nie znajduje w sobie "pary" do tego zeby samemu starac sie wplynac na gre zespolu tylko "plynie"razem z nim-jak jest dobrze to jest dobrze jak gorzej to gorzej...Otoz prawdziwym przywodca w tym zespole jest bez watpienia Szymkowiak i wg mnie on powinien zostac kapitanem bo jest bardzo dobrym materialem na takowego.
oooooo nie tutaj sie absolutnie nie zgodze...ma to znaczenie olbrzymie,bo to co innego jesli na codzien pogrywa z lokalnymi beduinami na jakims zapizdziewie,gdzie na mecz przychodzi tyle osob ile bylo na weselu u jego szwagra czy np.z Man Utd. czy Chelsea,przy pelnych stadionach,maxymalnej presji na wynik i najwyzsza pilkarska klasa...bo z taka przyjdzie nam sie zmierzyc na WM!nie wazne czy gra w Turcji, Angli czy Kazachstanie
reasumujac-faktycznie Szymkowiak najbardziej nadaje sie na kapitana,jest krzykliwy,potrafi pokłócić się o swoje na boisku,kwestia czy jest tak również w szatni jest otwarta ale mysle ze ze wzgledu na staz no i tez na to ze w kadrze znalazlo sie niewatpliwie kilku ludzi którzy mundial powinii ogladac sobie przy pivq i w kapciach,słowo Szymka bedzie mialo znaczenie..