[quote=1234 post_id=2056559 time=<a href="tel:1776494761">1776494761</a> user_id=63968]
[quote=Przema post_id=2056556 time=<a href="tel:1776492562">1776492562</a> user_id=22913]
Szczecin to raczej ma inny problem. Ostatnio trochę się pokręciłem na luzie po centrum i stwierdzam że to miasto jest na wymarciu
[/quote]
Teraz pojawił się wątek żeby sezonowo, w okresie letnim zamykać dla samochodów Jagiellońską odcinek przy Bogusława i zrobić ogródki, deptak, to na FB ryk samochodziarzy że jak tak można i 90% negatywnych komentarzy. Taka zjebana mentalność.
[/quote]
A to mi brakuje takich miejsc właśnie szerokich deptakow z fajnymi ogródkami i brak samochodów. Okolice deptaku i wspomniana ulica nadają się do tego idealnie w sezonie letnim.
Oczywiście że ruch samochodowy na tym ucierpi ale to jest problem wygenerowany przez miasto które od lat nic nie robi żeby przygotować się na rosnącą liczbę aut.
Ja na Deptak akurat mam idealne połączenie autobusem więc nawet w ciągu dnia nie wiem po co miałbym się tam pchać autem, podobnie zresztą na Błonia. Ale to są wyjątki które są nieźle skomunikowane.
Zresztą podobnie mogłoby być w alei fontann a zrobili tam niewiadomo co gdzie wśród samochodów można znaleźć knajpki - paskudne miejsce a mogłoby być wizytówką.