U mnie natomiast masa samochodów to studenci, którzy przyjeżdżają z Pipidówki Dolnej, ale na uczelnie mają 3min, więc samochód ruszają tylko jak jadą z powrotem do domu nabrać słoików od mamusi. Idealnie widać to podczas świąt albo w lecie, gdzie nagle kiedy nie wjadę na parking, to mam kilka miejsc wolnych, niezależnie od pory dnia.basson pisze: ↑18 kwie 2026, 10:51U mnie coraz więcej osób przemieszcza się do pracy rowerami. Z jednej stronie fajnie, z drugiej i tak lipa bo te auta stoją całymi tygodniami w jednym miejscu i tylko w weekend tak naprawdę są miejsca na parkingu. Nawet zrobiłem sobie zdjęcie z wysokości i na 20miejsc parkingowych 6 aut nie ruszyło się od 2 tygodni![]()
Zgadzam się z tym. Problem w tym, że wielu ludzi nie kręci kółek tylko stanie jak dupa i niejednokrotnie tam gdzie się nie powinno albo w szarej strefie, czyli tak jak policja przymyka oko, np. zbyt blisko przejścia albo na chodniku tak, że pieszy przejdzie, ale osoba na wózku/z wózkiem już nie ma jak.Przema pisze: ↑18 kwie 2026, 11:00Mr Chris pisał o czasie. I jasne czas jest cenny , nie mam tu żadnych badań ale dam sobie rękę uciąć że jadąc do centrum i parkując kawałek dalej od miejsca docelowego np na jakimś dużym parkingu i tak jestem na tym miejscu szybciej po krótkim spacerze niż miałbym kręcić kółka po uliczkach i jeszcze wciskać się w jakąś ciasnotę z nadzieją że jakiś oszołom nie obije mi drzwi czy nie przerysuje przy wyjeżdżaniu, tylko po to żeby mieć do auta potem, nie wiem, z 40 metrów.
Ja mam tak, że jak jadę samochodem na wakacje, to zawsze pod planem atrakcji mam jeszcze linki do parkingów. Czasami można dzięki temu znaleźć coś naprawdę fajnego. Piękny park w Zamościu niemal przy samym Starym Mieście, który normalnie bym przeoczył albo największa szachownica na świecie w Stavanger.Przema pisze: ↑18 kwie 2026, 11:00I nie wiem co w tym dziwnego że jak się jedzie do innego miasta to zawsze sprawdzam gdzie poleca się zostawić auto jak się chce zobaczyć jakąś atrakcje czy zobaczyć miejsce. Często właśnie z marszu szukam galerii handlowych i nie mam żadnego problemu. Mamy XXI wiek więc często można nawet wcześniej sprawdzić ile średnio jest wolnych miejsc na danym parkingu o konkretnej porze.