Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2064
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 18 kwie 2026, 11:11

basson pisze:
18 kwie 2026, 10:51
U mnie coraz więcej osób przemieszcza się do pracy rowerami. Z jednej stronie fajnie, z drugiej i tak lipa bo te auta stoją całymi tygodniami w jednym miejscu i tylko w weekend tak naprawdę są miejsca na parkingu. Nawet zrobiłem sobie zdjęcie z wysokości i na 20miejsc parkingowych 6 aut nie ruszyło się od 2 tygodni :D
U mnie natomiast masa samochodów to studenci, którzy przyjeżdżają z Pipidówki Dolnej, ale na uczelnie mają 3min, więc samochód ruszają tylko jak jadą z powrotem do domu nabrać słoików od mamusi. Idealnie widać to podczas świąt albo w lecie, gdzie nagle kiedy nie wjadę na parking, to mam kilka miejsc wolnych, niezależnie od pory dnia.
Przema pisze:
18 kwie 2026, 11:00
Mr Chris pisał o czasie. I jasne czas jest cenny , nie mam tu żadnych badań ale dam sobie rękę uciąć że jadąc do centrum i parkując kawałek dalej od miejsca docelowego np na jakimś dużym parkingu i tak jestem na tym miejscu szybciej po krótkim spacerze niż miałbym kręcić kółka po uliczkach i jeszcze wciskać się w jakąś ciasnotę z nadzieją że jakiś oszołom nie obije mi drzwi czy nie przerysuje przy wyjeżdżaniu, tylko po to żeby mieć do auta potem, nie wiem, z 40 metrów.
Zgadzam się z tym. Problem w tym, że wielu ludzi nie kręci kółek tylko stanie jak dupa i niejednokrotnie tam gdzie się nie powinno albo w szarej strefie, czyli tak jak policja przymyka oko, np. zbyt blisko przejścia albo na chodniku tak, że pieszy przejdzie, ale osoba na wózku/z wózkiem już nie ma jak.
Przema pisze:
18 kwie 2026, 11:00
I nie wiem co w tym dziwnego że jak się jedzie do innego miasta to zawsze sprawdzam gdzie poleca się zostawić auto jak się chce zobaczyć jakąś atrakcje czy zobaczyć miejsce. Często właśnie z marszu szukam galerii handlowych i nie mam żadnego problemu. Mamy XXI wiek więc często można nawet wcześniej sprawdzić ile średnio jest wolnych miejsc na danym parkingu o konkretnej porze.
Ja mam tak, że jak jadę samochodem na wakacje, to zawsze pod planem atrakcji mam jeszcze linki do parkingów. Czasami można dzięki temu znaleźć coś naprawdę fajnego. Piękny park w Zamościu niemal przy samym Starym Mieście, który normalnie bym przeoczył albo największa szachownica na świecie w Stavanger.

Wróć do „Hyde Park”