Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 630

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Tennessee » 21 kwie 2026, 21:17

Ja z kolei słyszałem, że Genoa CFC była blisko pozyskania Roberta.

Nie da się odpowiedzieć na takie pytanie, no ale można spróbować. Osobiście uważam, że niezależnie od miejsca miałby dużą szansę zrobić podobną karierę. Z tego względu, że miał odpowiedni charakter i odpowiednie cechy poza sportowe. Gość był tytanem pracy i zawsze chciał osiągnąć więcej, znaczenie więcej, charakter idealnego sportowca, no i mimo wszystko miał zdrowie. Rodzina sportowa, partnerka również, odpowiednie wzorce, umysł skoncentrowany na ciągłym byciu lepszym.

To wszystko było już w Polsce, zanim wyjechał do większego futbolowego świata. A skoro dawał radę w Bundeslidze gdzie stawiają na dużą rywalizację każdego dnia, to dlaczego miałby nie dać rady w Anglii czy Italii. Kwestia jedynie jakiegoś wejścia do toksycznego miejsce, gdzie wszystko jest na "nie", bo akurat w Niemczech bardzo się ceni ciężką pracę i ludzi którzy nawet będąc niewygodnymi idą mocno po swoje. Nie wiem czy we Włoszech nie wyszedłby na dziwaka.

Oczywiście zależności jest cała masa, tak czy inaczej Lewandowski był trochę skazany na sukces, był takim cyborgiem, a w dodatku gra na pozycji napastnika, czyli trochę taki samotnik z nieustanną walką z obrońcami, on chyba to lubił.

Osobiście to dla mnie wzór idealnego sportowca, pomijając inne aspekty, mocno mi imponuje, że w całym zalewie nierobów i ludzi którzy chcą iść na skróty Lewandowski podporządkował swoje życie na sukces sportowy, przez to musiał być niewygodny i sprawiać wrażenie ważniaka, bo tylko tak można dojść na sam szczyt w sporcie. Absolutnie kozak i wątpię, że doczekamy jeszcze takiego gościa.

Wróć do „Polska”