Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 30 kwie 2026, 16:57

Kluchman pisze:
30 kwie 2026, 16:50
A rozmawiałeś z nimi na zasadzie "ej, ziomek dałbyś tutaj karnego", czy "ej, ziomek czy VAR może to uznać za rażący błąd według swojego protokołu"? Bo to nie jest ta sama dyskusja. A przeciętnego postronnego kibica bardziej jednak intetesuje to pierwsze.
Ja z nimi nie rozmawiałem, biorę dyskusję z Discordów + z forum sędziowskiego, skąd zacytowałem posta.

Podtrzymuję to co wyżej. W Premier League na pewno tutaj VAR by nie interweniował niezależnie od decyzji - gdyż sytuacja nie jest ewidentna, jest absolutnie kontakt na stopie, sędzia go widzi, gwiżdże i uznaje, że jest faul. Na podstawie protokołu C&O w Premier League nie ma opcji tu interweniować bo to się wydarzyło. W UEFA chcą zmieniać żeby była "preferowana decyzja". Preferowana decyzja tutaj to brak karnego - OK, bo kontakt jest minimalny, Eze daje dużo od siebie. Ale Rosetti ostatnio już mowił, że jest za dużo interwencji i trzeba to zmienić, czyli za rok dokładnie takie samo coś nie będzie zmienione, bo zmieniła się filozofia VAR-u? ;) Nie zmieniły się przepisy, tylko po prostu UEFA postanawia podchodzić do interwencji VARu inaczej niż przez ostatnie sezony.

Wróć do „Puchary Europejskie”