*_Zaza_* niby masz rację... ale Toni jak przejdzie to zapewne za około 20mln Euro. W tej chwili ma około 30 lat, pogra na takim poziomie maksymalnie dwa sezony. Można wziąć przykład z Makaaya, który przechodził do Bayernu jako król strzelców Primera Division, w Bundeslidze miał tak naprawdę dobry tylko pierwszy sezon i to był zawodnik na "już"? Mi się wydaje, że to był zawodnik na "już prawie skończyłem" i mi się wydaje, że z Tonim może być podobnie. Napisałem, że może pograć jeszcze dwa sezony dobrze, ale nie jest powiedziane, że dobrze zagra chociaż jeden. Wiek jest bardzo ważny. Nie mówię o sprowadzaniu 22-latków bo to też jest poniekąd bez sensu (ma to sens gdy są oni kupowani na zmianę, ale nie jako serce drużyny).
Podsumowując nie twierdzę, że transfer Toniego jest bez sensu, nie o to chodzi, ale brakuje mi zawodników perspektywicznych (jest Martins, ale moim zdaniem on już doszedł do szczytu swoich umiejętności). Ewentualny transfer Toniego dałby nam większe szanse w walce o scudetto i to jest najważniejsze. Nawet jeśli będzie on grał dobrze rok i wygramy ligę to wystarczy. Gorzej jeśli się nie odnajdzie w nowym otoczeniu.
dzieciol31 porównanie z Piechną miało na celu pokazać, że on nich świat (w przypadku Piechny Polska) usłyszał w momencie, gdy są (byli) już ułożonymi (czyt. zbliżającymi się do 30) zawodnikami (mam dzisiaj jakiś taki dzień pełen wspomnień - tym razem przypomniał mi się Francesco Moriero - debiut w Squadra Azzura w wieku 28 lat, znakomity prawy skrzydłowy eh...)