Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6282
Kibicuję: 4rsenal

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 06 maja 2026, 11:22

Bernabeu2 pisze:
06 maja 2026, 11:18
sickstick pisze:
06 maja 2026, 10:29
Dla mnie - jako kibica Arsenalu z 20 letni stażem - te czepianie się o styl jest zwyczajnie śmieszne.
Ty to kiedyś miałeś wywód jak to wyniki się nie liczą i chcesz po prostu pooglądać fajną piłeczkę bez względu na rezultaty klubu któremu kibicujesz, więc ciężko chyba się czepiać innych ludzi, że Arsenal im nie gwarantuje tej fajnej piłeczki i są rozczarowani.
Dokładnie tak i styl Arsenalu w tym sezonie totalnie mi się nie podoba, fatalnie się to ogląda i w żadnym miejscu nie piszę że jestem fanem czegoś takiego. Co nie zmienia faktu że żałosne jest umniejszanie wynikom argumentami, które jeszcze rok temu były odwrotne o 180. Od 20 lat pięknej gry Arsenalu piszecie mi że styl się nie liczy, bo na końcu wygrywają mężczyźni, i kiedy Arsenal stał się tymi mężczyznami stał, to nagle piszecie że najważniejszy jest styl ;)

Powiem tak - bardzo mi miło, że teza którą foruję od 20 lat a za którą byłem regularnie wyśmiewany - że ładna ofensywna piłka > wygrywanie męczeniem buły - wreszcie do was trafiła. 20 lat moich argumentów nic nie dało, ale wtedy przyszedł męczący bułę Arsenal i nagle 90% jest po mojej stronie :mrgreen: Upajam się tą chwilą bo wiecznie trwać nie będzie - za rok Arsenal przewali ćwierć/półfinał z jakimś Interem po ofensywnej acz nieskutecznie grze i wtedy okaże się ze 90% znowu zmieniło stronę i jednak liczy się to kto wygrywa, a nie to kto kreuje więcej ładnych akcji. Aż sobie zascreenuje tego posta, bo z pewności będzie miał okazję w przyszłości pójść w ruch ;)

Wróć do „Puchary Europejskie”