Domek nr 10 (temat luźny)

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1160

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Hannibal » 11 maja 2026, 15:30

Mr.Chris pisze:
11 maja 2026, 15:13
Hannibal pisze:
11 maja 2026, 14:30
A zauważyliście, że coraz mniej otwartych kas jest w marketach i niejako wymusza się przejście na samoobsługę?
Każdy pracodawca chce zaoszczędzić ;) wielu już ma na pewno mokre sny o sklepach całkowicie bezobsługowych.
Zygmunt-1 pisze:
11 maja 2026, 14:41
Co mnie natomiast wczoraj lekko zniesmaczyło. Poszedłem do Żabki około 18:00. Ludzi sporo, ale korek przy kasie zrobił się dlatego, że jakaś kobieta odbierała paczki.
Najlepsze, że w większości Żabek (przynajmniej w Lublinie) jest kasa samoobsługowa. Tylko często jest tak skitrana, że mało kto o niej wie. Czasami miny ludzi są naprawdę piękne jak cisną się w kolejce 5-6 osób do kasy, stojąc niejednokrotnie przy samoobsługowej nie widząc lub nie chcąc jej widzieć, a ja mówię przepraszam i zaczynam się kasować :D kiedyś poprosiłem Ewelinkę, żeby stanęła obok i opowiedziała mi później jak ludzie się zachowują, to jedna parka popatrzyła się najpierw na mnie, później na siebie, następnie znowu na mnie i zanim zdążyłem skasować, to zeszli z głównej kolejki gdzie stały przed nimi 3 osoby i stanęli za mną do samoobsługowej, będąc w szoku, że taka opcja istnieje.
Trochę błędne koło, bo zabierając pracę ludziom tracą też konsumentów;)

Wróć do „Hyde Park”