Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8772
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: cloner » 12 maja 2026, 16:40

Hannibal pisze:
12 maja 2026, 16:23
Rosja, która od zawsze starała się zniszczyć naszą suwerenność partnerem godnym zaufania
Ktokolwiek tak napisał?
Niektórzy na tym forum za dużo dodają od siebie, stąd później są nieporozumienia, itd.

Nie mam pojęcia z jakiej perspektywy wy spoglądacie na Rosję, moim zdaniem to nadal gigant, choć kulejący mocno, co pokazała nieudana "inwazja militarna" ;) ale ja nadal z tym gigantem wolę żyć w zgodzie. Wolę mu powiedzieć dzień dobry, niż przejść obok i skierować wzrok w inną stronę. Rozumiem że wszyscy przeciwni mojej opinii są fanami wojny z Rosją, wasze prawo, ale moim zdaniem - co historia pokazała - jest to pozycja przegrana, ktora niewiele nam da korzyści. Dobrze że jesteśmy obecnie w NATO i zapewne nas to chroni przed ewentualnym atakiem Rosji, ale Tusk cały czas straszy wojną, więc wielu tu wyborców PO/KO powinno raczej mu wierzyć. Rosja to gigant, więc ma w dupie malutkich, USA to gigant więc ma w dupie malutkich. A wojna jest dziś, była 90 lat temu, były wojny 200-300 lat temu i za 200 lat też będą. Bo ludzie się nie zmieniają.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”