Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu 2026

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2116
Kibicuję: Manchester United

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu 2026

Post autor: Mr.Chris » 22 maja 2026, 12:04

Maguire i Shaw w bardzo dobrej formie, dziwi ich brak, ale nie będę płakał - lepiej będą przygotowani do następnego sezonu. Chociaż co do Shawa, to można się zastanawiać jaki to będzie miało wpływ na jego psychikę, bo bardzo zależało mu na tym wyjeździe i mam wrażenie, że połowa jego zaangażowania to był właśnie Mundial, a druga połowa, to kontrakt kończący się za rok. Druga sprawa, że obaj potrafią grać zarówno w systemie z 3 jak i 4 obrońcami.
Zygmunt-1 pisze:
22 maja 2026, 11:25
Palmer, Foden, Arnold
Foden miał bardzo kiepską wiosnę. W lidze grał głównie ogony i nie robił wielkiego zagrożenia. Można powiedzieć, że Pep strasznie go skrzywdził, ale Cherki był w znakomitej formie. TAA pół sezonu kontuzji i w prawdzie ostatnie parę miesięcy grał regularnie, to konkurencja po prostu zbyt duża. Z tej trójki zastanawia mnie tylko brak Palmera, który potrafi naprawdę znakomicie rozmontować przeciwnika, a dodatkowo jest wybitny w SFG. Najwidoczniej Tuchel uznał, że albo jest zbyt słaby w defensywie albo ma po prostu w jego miejsce Ballinghama. Mainoo i Anderson to inny typ zawodnika, dużo bardziej zbalansowany pod kątem pracy w defensywie i ofensywie.
Zygmunt-1 pisze:
22 maja 2026, 11:25
Jordan Henderson to jest zagadka.
Atmosferović, który broni się trochę sportowo, ale przede wszystkim jest mentalnym filarem kadry. Nie zabranie go mogłoby mieć podobny wpływ jak nie zabranie Dudka i Frankowskiego przez Janasa.

Mnie najbardziej zastanawia, czy potrzebują aż 3 snajperów. Toney, Kane i Watkins, każdy z nich może grać na szpicy, a od biedy można tam i Rashforda ustawić. Zamiast Toneya bym widział Bowena, który miał naprawdę dobry sezon biorąc pod uwagę, gdzie gra.
Enjo pisze:
22 maja 2026, 11:55
Albo ja słabo śledzę, albo średnia ta kadra. Zapowiada się kolejne rozczarowanie i out w 1/8 czy 1/4.
Obrona i bramka trochę średnio, ale pomoc najprawdopodobniej najsilniejsza na świecie, a w ataku Kane, który jest najlepszym lub jednym z najlepszych snajperów na świecie.

edit: IMO brak 1/2 będzie porażką, a brak 1/4 katastrofą i powinien zakończyć się natychmiastowym zwolnieniem.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”