Dlaczego uważasz, że krytyka tego czy tamtego zespołu to mityczny ból tyłka? Ziomek, ja jestem fanem Juventusu, przy sukcesach tego klubu to taki Arsenal jest raczej kopciuszkiem, ale kiedy wygrywaliśmy scudetto za scudetto, to w sumie graliśmy bardzo minimalistycznie (AllegriMatrixxx pisze: ↑23 maja 2026, 20:52Przecież to bardziej podjeżdża jakimś bólem tyłka. Wczesniej było śmiane z Arsenalu to teraz trzeba jakoś wybrnąć.
Całe to umniejszanie/ wyśmiewanie/ szukanie dziury w całym z powodu stylu gry jaki preferuje Arsenal to jest dla mnie jakiś wyższy poziom odlotu. Przecież dlatego piłka jest piękna i dlatego tak bardzo ją lubimy, bo można w nią grać na wiele sposobów. Kto niby powiedział że styl A jest super, a styl B gorszy.
Ja tam jestem pod wrażeniem tego co gra Arsenal, dla mnie to jest turbo nowoczesna gra w defensywie. Ogromna dyscyplina taktyczna i dbałość o detale. Robią to w sposób jaki chyba nikt obecnie w europejskiej piłce. Do tego dopracowane do perfekcji stałe fragmenty. Sam trochę kręciłem bekę z Artety, ale to raczej w formie żartu niż na poważnie.
Mnie bawi że ktoś nie lubi danego klubu czy stylu gry i z tego powodu będzie umniejszać czy zawsze dodawać jakieś ALE. Zamiast pogratulować i temat zamknąć.