Premier League 2025/2026

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Premier League 2025/2026

Post autor: Quercus » 23 maja 2026, 22:49

Sh00t pisze:
23 maja 2026, 20:05
Nie wiem kogo miałby w ogóle boleć Arsenal, to nie level TOP klubów All-Time
Że co? Piszę jako kibic Man Utd - Arsenal jest trzecim największym klubem w angielskiej piłce. W liczbie mistrzostw i sukcesach w Europie (następna sobota zweryfikuje) brakuje im do Man Utd i Liverpoolu, ale nie ma opcji, że sztuczne twory City czy Chelsea można na tym trzecim miejscu postawić. A jeśli ktoś chciałby to zrobić ze względu na Ligę Mistrzów, to polecam zahaczyć jeszcze o Nottingham i Aston Villę.
Sh00t pisze:
23 maja 2026, 20:36
ogólnie 14 mistrzostw nie jest aż tak imponujące w skali globalnej.
Nie porównuj realiów innych lig do Premier League. Zresztą, jaki sens ma pisanie o skali globalnej na podstawie mistrzostw krajowych. To nagle Juventus jest w tej samej lidze wielkości co Real Madryt i jest większym klubem od Milanu?
Sh00t pisze:
23 maja 2026, 21:50
Ziomek, ja jestem fanem Juventusu, przy sukcesach tego klubu to taki Arsenal jest raczej kopciuszkiem
Juventus to się przede wszystkim kojarzy w Europie ze zbieraniem epickich wpierdoli, 7 z rzędu w finałach LM jak pamiętam. Jeśli oceniasz to na podstawie tytułów ligowych, to patrz punkt wyżej.

Tak że Arsenal to nie ta półka co Real, Barcelona, Bayern czy Milan, ale ogólnie jest klubem topowym w skali świata.

Wróć do „Anglia”