Ło Panie!!! Ta grupa to jakiś misz masz konkretny. Tutaj tak naprawdę każdy może być pierwszy bądź ostatni.
Turcja to nigdy nie wiadomo kiedy ogra potęgę a kiedy zostanie upokorzona przez jakąś znacznie niżej notowaną drużynę.
USA mi podpadli nie awansując 8 lat temu do MŚ 2018 co uznałem za jedną z większych hańb w historii futbolu. Bo ja rozumiem że europejskie drużyny mają od zawsze trochę taki niewygodny psychologicznie system kwalifikacji gdzie czasem nawet jedno potknięcie może wprowadzić w olbrzymie tarapaty i czasem się nawet bardzo dobrej drużynie może powinąć noga. No ale USA to tam razem z Meksykiem ma w swojej strefie kwalifikacyjnej taki system ciepłych kapci że wciąż uważam że za to do odwalili w eliminacjach MŚ 2018 to tam większość piłkarzy zasługiwała jeżeli nie na pluton egzekucyjny (bo to może pojechałem za ostro) to na pewno na parę lat ciężkich prac w kamieniołomach.
Paragwaj wraca na Mundial po 16 latach. To jest dla mnie szok bo przygotowując się do tego wpisu sprawdziłem to dosłownie parę minut temu!!! No ale tym razem w eliminacjach w tej jednej wielkiej grupie Ameryki PD spisali się bardzo solidnie kończąc z 8 pkt przewagi nad strefą barażową.
Australia to zawsze takie niebliczalne walczaki.
Moje typowanie:
Naprawdę ciężko mi tutaj wytypować, ale jakby mi ktoś przystawił gnata do głowy i kazał typować to bym mu odpowiedział z konieczności że:
1. Turcja
2. USA
3. Paragwaj
4. Australia
I obstawiam że Paragwaj na tym trzecim miejscu jakoś z 2 pkt i to nie wystarczy. Ostatecznie do round of 32 wydostaną się wyłącznie Turcja i USA.