FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Michał M » 29 maja 2026, 9:07

moody pisze:
29 maja 2026, 0:28
a tu psikus, zwineli im sprzed nosa tego gordona
Czekałem na to :ozob:
Szczerze powiedziawszy na początku faktycznie zirytował mnie ten news, ale później doszedłem do wniosku, że skoro Gordon, umówmy się, nie jakiś wybijący się grajek, idzie za 80 baniek, to lepiej taką kasę przeznaczyć na dwóch zawodników - napastnika i lewoskrzydłowego, a nie "hybrydę" jaką jest Anglik. I liczę, że to właśnie zrobi Bayern - swoją drogę, ciekawe co innego zaproponowała Barcelona niż zaproponował Bayern. Chyba tylko miejsce w pierwszym składzie - tego Bayern zrobić nie mógł (Diaz, Kane - no Gordon raczej żadnego ze składu by nie wygryzł). Więc ktoś odchodzi? Raphinha do Saudów ?
moody pisze:
29 maja 2026, 0:28
oszust podatkowy hoeness
Tego też się mniej więcej spodziewałem, choć jest to śmieszny wyjazd. Zważmy, że Hoeness odsiedział swoje, jego proces i wyrok był tak naprawdę pokazówką (jakoś nie wierzę, żeby taki Laporta czy Perez w podobnej sytuacji byli skazani w Hiszpanii), a prawda była taka, że wiele osób mogło się tak samo zakręcić jak on - grał na giełdzie, robił raz zyski raz straty, ogólnie był na minusie, więc uznał że nic musi musi płacić urzędowi. No, ale okazało się, że prawo jest inne - strata nie ma znaczenia, a z zysków musisz odprowadzić podatek. Nie zamierzam go tu usprawiedliwiać, tak jak mówię, chłop będąc pod 60-tce odpokutował swoje. Ale do prawdziwych oszustów to mu raczej daleko.

Podajesz tweeta, w którym są widoczne przychody. No nie nazwałbym tego analizą sytuacji finansowej, ale ok, nie chce mi się już dalej dyskutować na ten temat. W końcu jak się bawić tak się bawić, można nawet całe przyszłe przychody sprzedać i zastawić i będzie super :D

Wróć do „Hiszpania”