Grupa G: Belgia, Egipt, Iran, Nowa Zelandia

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Grupa G: Belgia, Egipt, Iran, Nowa Zelandia

Post autor: Leszek » 29 maja 2026, 23:23

Spokojnie, zdążyłem. Trzeba było pisać rano jak się pracuje na popołudnie w danym dniu :wink:

Belgia to oczywiste pierwsze miejsce w tej co tu dużo mówić nie zbyt imponującej grupie. Może to już nie ta drużyna co 8 lat temu, ale też myślę że Belgia już nigdy nie wróci do rzemieślniczych czasów Wilmotsa i spółki. Ma paru zdolnych chłopaków którzy muszą jeszcze okrzepnąć, a tu dodatkowo grupa marzenie więc powinni sobie ogólnie postrzelać.

O pozostałych trzech drużynach wiem tyle ile pokazuje ich ranking FIFA: Iran 21 miejsce, Egipt 29 a Nowa Zelandia 85.

Moje typowanie:

Belgia oczywiście z pierwszym miejscem. Nie mam pojęcia kto drugi. Może postawię na Egipt. Iran będzie mieć wrogie ściany ze względu na to co się dzieje w ich kraju i niech będzie że faraonowie na drugim.

A może Iran tak się skołuje wrogim przyjęciem że jeszcze spadnie za Nową Zelandie na ostatnie miejsce? A postawmy tak. Nowa Zelandia niespodziewanie trzecia. No ale ciężko wyrokować jej szanse na to czy to trzecie miejsce będzie ostatecznie premiowane wejściem do round of 32 czy nie.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”