Grupa J: Argentyna, Algieria, Austria, Jordania

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Grupa J: Argentyna, Algieria, Austria, Jordania

Post autor: Leszek » 01 cze 2026, 22:00

Przyszedł czas na grupę w której grają obrońcy tytułu.

Argentyna - 3,5 roku temu w Katarze jednym z moich pragnień było to by Messi zdobył to upragnione mistrzostwo świata bo oczywistym mi się przynajmniej wtedy wydawało że to jego ostatnia szansa. Jedynie w ćwierćfinale w starciu Argentyny z Holendrami moje serce było rozbite i jednak bardziej pomarańczowe. Meczu zresztą na żywo nie mogłem obejrzeć z powodu wigilii pracowniczej....

Po meczu zacisnąłem jakoś zęby na wieśniackie zachowanie Argentyńczyków wobec Holendrów i uznałem że skoro już stało się jak się stało to cisnę w ostatniej fazie na "tytuł dla Leo" no i na szczęście skończyło się happy endem. Przez te 3,5 roku nie stracili na swojej sile chyba nic a nic. W top 3 faworytów dla mnie są, chociaż mimo wszystko chyba na tym miejscu nr 3 jak dla mnie. No ale jeżeli będzie pierwsze od wielu dekad na Mundialu zgarnięcie trofeum back to back to nie będę też w szoku. Oczywisty faworyt tej grupy.

Austria - pytanie czy zagrają na takiej jakości jak na Euro 2024? Jeżeli tak to oczywiście nie powinni mieć najmniejszych problemów z awansem.

O Algerii i Jordanii wiem bardzo mało. Szybki research wskazuje na to że Jordania miała chyba ciut trudniejszych rywali w eliminacjach od Algerii, ale to oczywiście niczego nie przesądza.

Moje typowanie:

Argentyna oczywiście z pierwszego. Austria z drugiego. A niech będzie remis w meczu Algerii z Jordanią. Nic do tych drużyn nie mam ale może niech trzecia drużyna tej grupy nie blokuje awansu do round of 32 ciekawszym drużynom z innych grup :wink:

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”